• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

EfB-træner om ung skurk: Han skal bruge det til at blive bedre

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Patrick Egelund havde et uheldigt indhop for Esbjerg fB mod FC Midtjylland, og han skal bruge oplevelsen til at blive bedre, mener cheftræner John Lammers.

Af Victor Risager

Da Esbjerg fB fredag aften indledte sæsonen mod FC Midtjylland, lignede det længe, at det ville ende i en målløs pointdeling. Men få minutter før tid fik FC Midtjylland alligevel scoret, og de endte efterfølgende med at hente alle tre point.

I opgøret endte 18-årige Patrick Egelund som skurken. I situationen omkring midtjydernes mål forsvarede den unge angriber ikke godt nok, og forinden havde han også misbrugt et par store chancer.

Læs også: Bedst og værst: Evanders forarbejde reddede FCM

Og de fejl skal den unge angriber lære af, mener cheftræner John Lammers, der samtidig understreger, at der ikke er nogen skam i at lave fejl.

- Man kan godt se i den situation, at Paddy (Patrick Egelund, red.) ikke har rutinen. Hvis han havde den, havde han forsvaret den situation meget bedre, placeret sig anderledes, men sådan er det med unge spillere, de laver fejl. Det har jeg også sagt til ham, han skal selvfølgelig være ærgerlig over de fejl, han lavede, men han skal bruge dem til at blive bedre og klogere af. Det er ikke nogen skam at lave fejl, det er en skam ikke at lære af dem, fortæller Lammers til Jydske Vestkysten.

Patrick Egelund er blevet rykket permanent op i Esbjerg fB’s førsteholdstrup i denne sæson, og han skrev i starten af juli under på en fireårig aftale med klubben. 

Fokus