• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Esbjerg-keeper glæder sig til bundbrag: En slags lokalopgør

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der bliver smæk på, når SønderjyskE og Esbjerg fB mødes søndag i Superligaen, og EfB-målmand Jeppe Højbjerg ser det lidt som et lokalopgør.

Af Kenneth Jensen

Der er godt nok mange kilometer mellem Esbjerg og Haderslev, men Jeppe Højbjerg mener alligevel, at der er tale om en "slags" lokalbrag, når de to hold mødes på søndag i Superligaen.

Her har SønderjyskE hjemmebane i opgøret, og det bliver så Esbjergs opgave at komme til Haderslev og forsøge at få noget med.

Læs også:Brøndby-talent om første derby-start: Jeg var helt forpustet i pausen

- Jeg synes, det er et fedt sted at spille, der er altid en god stemning. Der er altid lidt ekstra lir på i de kampe, fordi det er en slags lokalopgør, og fordi vi i hvert fald i de senere år har sloges lidt om, hvem der er storebror. Det må jo være dem lige nu, siger Jeppe Højbjerg til JydskeVestkysten.

Det bliver dog vestjyderne, for klubben har ikke hentet tre point i Haderslev siden 4. december 2005, skriver avisen. Behovet for en sejr har nok bare aldrig været større end denne gang, hvor klubben er presset i bunden af Superligaen.

Læs også:Optakt: AGF - Lyngby BK

I en sæson med tre nedrykkere ligger Esbjerg næstsidst med 13 point - to efter Hobro IK, der er tredjesidst - og med SønderjyskE på 11. pladsen - seks point foran EfB - har kampen stor betydning.

Mens Esbjerg har det svært i SønderjyskE, har hjemmeholdet det svært i det hele taget. Bare et enkelt point i seks Superliga-kampe er det blevet til for Glen Riddersholms mandskab.

Læs også:Superliga-spørgsmål: Bliver SønderjyskE revet ned i overlevelseskampen?

Læs også:Overblik: Så slemt ser det ud for SIF - så godt går det for FCM

Læs også:Anfører sidder ude, og tre er tvivlsomme: Skadesproblemer i SønderjyskE

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020