Manchester United videre i FA Cuppen

Den danske angriber fik flere store chancer, men fik ikke bolden i mål, da Manchester United slog Wigan 2-0.

Manchester United sikrede sig mandag adgang til fjerde runde af den engelske FA Cup med en udesejr på 2-0 over Wigan.

Rasmus Højlund var tilbage i front for Premier League-mandskabet efter et sygdomsafbud i den seneste kamp, men danskeren misbrugte flere fine chancer mod Wigan fra tredjebedste række.

Diogo Dalot bragte gæsterne på kurs mod sejren midtvejs i første halvleg med et følt skud fra kanten af straffesparksfeltet til 1-0.

Efter at United var kommet foran fik Højlund i det næste kvarter tre gode muligheder for at øge føringen. Det lykkedes dog ikke at lukke munden på de kritikere, der mener, at han scorer for få mål.

Fem minutter efter 1-0-målet blev den 20-årige dansker spillet alene igennem, men Wigan-keeperen kom i vejen for Højlunds flade afslutning.

Kort efter kastede angriberen sig frem inde foran mål og headede Alejandro Garnachos gode tværpasning op på overliggeren. Det kraftfulde hovedstød tog overkanten af overliggeren.

Lidt senere opstod der en lidt tilfældig chance, da Wigans målmand boksede bolden ud i feltet efter Marcus Rashfords skudforsøg. Her stod Højlund klar, men danskeren kunne ikke nå at reagere og få et ordentlig træf på bolden. I stedet sendte han den få centimeter forbi stolpen.

United måtte klare sig uden Christian Eriksen, der på kampdagen havde lagt sig med sygdom.

Premier League-mandskabet sad dog tungt på spil og chancer mod Wigan fra League One.

Med små 20 minutter tilbage øgede Bruno Fernandes til 2-0 på et straffespark, der blev begået mod ham selv. Wigan-spillerne brokkede sig over, at portugiseren faldt for nemt, men dommeren virkede sikker i sin beslutning.

Fra pletten var Bruno Fernandes usvigelig sikker, da hans flade, hårde skud sad helt ude ved stolpen.

I fjerde runde skal United op imod enten Newport eller Eastleigh fra henholdsvis fjerde- og femtebedste række. De to hold skal ud i en omkamp i Eastleigh i næste uge, efter de spillede 1-1 i weekenden.