Mortensen og Amini slog til da AGF tog vigtig sejr i Horsens

Patrick Mortensen og Mustafa Amini stod for målene, da AGF fredag aften tog en sikker og vigtig 3-0 sejr over AC Horsens i Superligaens nedrykningsspil.

AGF fik sin første sejr i nedrykningsspillets pulje 1, da de fredag aften besejrede AC Horsens med 0-3 på udebane. Patrick Mortensen bragte gæsterne i front efter ti minutters spil, mens Mustafa Amini og selvsamme Mortensen lukkede kampen til sidst.

Efter ti minutters spil kom gæsterne fra AGF dog i front. Mustapha Bundu gik mod baglinjen, der slog den ind i feltet. Her fik AGF afsluttet, men Matej Delac fik i første omgang afvist. Ved bagerste stolpe var Patrick Mortensen dog hurtigt over riposten, og han sendte via overliggeren gæsterne i front.

Efter 25 minutter var gæsterne igen tæt på. AGF fangede Horsens i en omstilling, og efter en genial stikning fra Jakob Ankersen, var Bror Blume alene med Matej Delac. Han brændte dog den store mulighed. Minuttet efter fik Kasper Junker en kæmpe hovedstødsmulighed mod sin gamle klub, men han headede bolden over mål.

Med en halv time rundet fik Patrick Mortensen en gylden mulighed for at fordoble føringen. Horsens offside-fælde kiksede på et indlæg, og så var Mortensen helt alene inde i feltet. Målscoreren til 1-0 misbrugte dog gigant-chancen, da han ramte stolpen, inden bolden fløj ind i favnen på Matej Delac.

Kort efter var AGF meget tæt på i et kontraangreb, hvor de pludselig fandt sig selv i en fem mod tre situation. Jens Stage lagde den tilbage til Patrick Mortensen i det lille felt, der dog sendte en sløj afslutning lige på Matej Delac. Hallur Hansson var efterfølgende tæt på fra kanten af feltet, men afslutningen sad lige på Kamil Grabara.

I første halvlegs overtid gled Mustafa Amini i bolden, og det gav en stor kontramulighed til AC Horsens. Der manglede dog kynisme og beslutsomhed, og derfor blev det til en 0-1 føring til pausetid.

AGF kom bedst ud fra pausen, og allerede efter et minuts spil var Patrick Mortensen farlig igen. Et farligt indlæg blev slået i boksen, og her kom Mortensen foran Matej Delac. Målscorerens hovedstød prellede dog af på overliggeren. Minutter efter var Mustafa Amini tæt på.

Mustafa Amini skulle dog komme på tavlen. Efter 78 minutter jokkede AC Horsens-forsvaret i bolden på et farligt sted, og så overtog AGF bolden. Her fandt de Mustafa Amini på kanten af feltet, der sikkret lage bolden i kassen til 0-2.

AC Horsens forsøgte at lægge pres på til sidst, men uden held. Mustapha Bundu havde også en en mod to-situation mod keeper Matej Delac, men Bundu valgte at gå selv og afsluttede sløjt lige på Horsens-keeperen. Et par minutter efter fik Mortensen dog bolden fra Tobias Sana i endnu en to-mod-en situation mod Delac, og så stod det 0-3.

Med sejren går AGF i front af nedrykningsspillets gruppe 1, mens AC Horsens stadig ligger nummer to. De kan dog blive overhalet af Sønderjyske senere i runden.