• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Ny AGF'er er på tæerne efter debut: Jeg ved, hvor god Dino er

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AGF-debutant Alexander Munksgaard åbnede AGF-tiden med en sejr og en clean sheet. Han takker for David Nielsens tillid, men ved også, at der skal arbejdes hårdt for at holde pladsen på holdet.

Af Kenneth Jensen

Superliga-foråret blev skudt i gang fredag, hvor klubben fra Aarhus - AGF - med en sejr på 2-0 over Esbjerg fB spillede sig nærmere top seks. Klubben er nu bare et enkelt point efter AaB på sjettepladsen.

Den gode præstation fra AGF kom med fire debutanter i startopstillingen. Angriber Patrick Mortensen, forsvarsspillerne Alexander Munksgaard og Frederik Tingager samt keeper Kamil Grabara. For kantspiller Kasper Lunding var det også Superliga-debut - han har dog tidligere spillet for klubben i pokalturneringen.

Så David Nielsen fik stort set, hvad han kunne bede om: Tre point, en god præstation og et clean sheet.

For Alexander Munksgaard var det en glædens dag at få debut.

Den 21-årige højre back skiftede i januar FC Midtjylland ud med AGF, og han sætter nu ord på sin debut.

- Det var en fantastisk fredag aften, det kan vidst ikke beskrives meget bedre. Som forsvarsspiller er det fedt og fantastisk, at vi vinder og holder nullet, og så er jeg også glad for at få debut for en god klub med fede fans på lægterne. Det gav meget. Det er en god oplevelse, og jeg er glad for de tre point, siger Alexander Munksgaard til tipsbladet.dk og forklarer om sejren:

- Der er mange, der ligger tæt og gerne vil være med i toppen. Det var derfor vigtigt at komme godt fra start, og vi viste, at vi var i stand til at spille nye folk ind. Holdet ser godt ud, og jeg føler, vi har fundet hinanden på træningslejren og står godt sammen som hold. Det skal vi bygge videre på, og det spidser til de næste kampe (i forhold til top seks, red.).

Munksgaard har fået David Nielsens tillid fra start af sæsonen, selv om klubben fra Aarhus også har en dygtig spiller i Dino Mikanovic, der sad på tribunen under opgøret. Nielsen og Munksgaard kender hinanden fra tidligere. I 2016/2017-sæsonen, da David Nielsen var cheftræner for Lyngby, hentede han dengang FC Midtjylland-backen til Lyngby på leje og gav ham 10 Superliga-kampe.

Nu ser det altså ud til, at det er Munksgaards plads i foråret.

- Det var i hvert fald mig, han pegede på i første kamp, men jeg kan ikke vide, hvad David tænker. Jeg skal give den gas til træning, levere et godt indtryk og så vise David, at han og holdet kan kan stole på mig. Vi snakker om i klubben, at der skal være hård konkurrence på alle pladser. At der skal være sult efter at spille, og at man skal være der hver eneste gang. Jeg ved jo godt, hvor god Dino (Mikanovic) er, siger Alexander Munksgaard.

U21-landsholdsbobleren fortæller, at han håber på at bygge på sit spil de næste uger og måneder i AGF, hvor han håber på meget spilletid.

- David er en kæmpe årsag til, at jeg skiftede hertil. Jeg spillede under ham i Lyngby, og der skete nogle ting i mig. Jeg er ikke den type, der råber højest og har de største armbevægelser. Mine forcer er i den defensive stabilitet. Vi har talt om powerløb, og at jeg skal have power i de ting, jeg gør. Det lægger vi stor vægt på, og jeg håber på at udvikle mig meget.

- Noget af det, jeg gerne vil bidrage mere med, er det offensive. Jeg vil gerne have flere indlæg og sætte flere ting i gang, det skal helst ikke være så anonymt og stabilt, siger den danske back, der altid har haft sine forcer i det defensive.

Munksgaard og AGF står foran endnu en fredagskamp, når klubben på fredag møder SønderjyskE på udebane. Med en sejr mod Glen Riddersholms mandskab vil AGF for en stund bevæge sig op på femtepladsen i Superligaen.

Kampen var Alexander Munksgaards femte i Superligaen i denne sæson.

Superliga

Mere Superliga

Fokus