• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: AC Horsens - Brøndby IF

Foto: Getty Images

AC Horsens har imponeret alt og alle ved at besejre FC København og FC Midtjylland i de seneste to runder. Kan Bo Henriksens mandskab lave et imponerende sejrshattrick?

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Casa Arena, Horsens
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: 3+
Hashtag: #achbif

Holdnyt:
AC Horsens:

Wow!

Det er noget i den dur, man tænker, når man ser på AC Horsens' resultater i de seneste to kampe. Før coronapausen vandt Bo Henriksens mandskab 1-0 i Telia Parken over FC København, og i seneste runde blev det til en sejr med samme cifre ude over suveræne FC Midtjylland. 

Det er tæt på at være naturstridigt - under alle omstændigheder er det vildt imponerende.

AC Horsens-spillerne var hjemsendte under corona, det var den sidste klub til at kalde spillerne tilbage på arbejde, og holdet spillede ingen testkampe før Superligaens genstart. Alligevel tog Horsens til Herning og vandt. Man må bare løfte på hatten for Bo Henriksen og co.

De to sejre har også givet AC Horsens et rygstød i tabellen, og nu er holdet pludselig tættere på en kamp om Europa end en kamp om nedrykning. 

Søndag mod Brøndby skal AC Horsens jagte et imponerende sejrshattrick, og Bo Henriksen har hverken skader eller karantæner, han skal forholde sig til. Bjarke Jacobsen og Ayo Simon Okosun vender tilbage efter at have afsonet karantæne mod FC Midtjylland.

Brøndby IF:
Niels Frederiksens mandskab fik en glimrende start efter corona med en 1-0-sejr på hjemmebane over SønderjyskE. Det var en tæt kamp med muligheder i begge ender, men værterne havde den nødvendige skarphed.

Læs også:Sidste runde i grundspillet: Dette er på spil for Superliga-holdene

Brøndby IF er sikret en plads i top seks før sidste grundspilskamp, og dermed kan de blå-gule endelig tage til Horsens og spille en kamp uden at have nerverne uden på tøjet. En sejr vil dog være vigtig i bestræbelserne på at holde trit med AGF i bronzekampen.

Brøndby kan blive alt fra nummer tre til nummer fem i grundspillet, og da der udbetales TV-penge efter søndagens kamp, er det også værd at have in mente. 

Kevin Mensah måtte udgå med en skade mod SønderjyskE og må holde et par ugers pause. Derudover må Niels Frederiksen se bort fra profilen Simon Hedlund,der har fået fri i forbindelse med sit bryllup. 

Af gode nyheder er der udsigt til at forsvarsspilleren Joel Kabongo er tilbage i truppen efter mere end et års skadesfraværende. Kasper Fisker og Tobias Børkeeiet er fortsat ude. 

Karantæner:
AC Horsens: Ingen
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopsitllinger:
AC Horsens (4-4-2):
Delac - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Jacobsen, Hansson, Thorsen - Brock-Madsen, Okosun

Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Jung - Bruus, Slimane, Radosevic, Vigen, Gammelby - Lindstrøm, Mraz

Profilen:
Louka Prip Andreasen spillede ungdomsfodbold i Brøndby IF, og inden skiftet til AC Horsens tørnede han ud for de blå-gules naboklub Hvidovre IF. Det må være en særlig fornemmelse for Prip at spille mod Brøndby, og gæsterne skal holde et vågent øje med offensivspilleren, der har været én af AC Horsens' bedste i denne sæson. Louka Prip Andreasen blev matchvinder mod FC Midtjylland.

Vidste du, at..:
Der skal nok blive scoret i søndagens opgør. Vi skal således ni år tilbage for at finde den seneste 0-0-kamp mellem AC Horsens og Brøndby IF i Superligaen, og hvis vi skal finde det seneste målløse opgør i Jylland, skal vi 14 år tilbage. 

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Dom:
AC Horsens kommer med to meriterende sejre i bagagen, og holdet har tidligere på sæsonen vundet på udebane over Brøndby IF. Når man kan slå FCK, FCM og Brøndby på udebane i samme sæson, skal man tages alvorligt.

Det gør Niels Frederiksen helt sikkert også, og Brøndby-træneren ved, at det bliver en vanskelig opgave at spille mod de velvoksne Horsens-folk. Selvfølgelig er Brøndby favoritter, men Horsens har leveret så store resultater, at det ikke bare er tilfældigheder.

Vi gætter på, at AC Horsens fuldender et opsigtsvækkende sejrshattrick søndag eftermiddag og besejrer Brøndby 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Bo Henriksen undrer sig over Horsens-spillere: Er jeg totalt idiot?

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 25. spillerunde

Læs også:BIF-målscorer håber på startplads: Gjorde mit for at komme tættere på

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020