• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Brøndby IF - Hobro IK

Foto: Getty Images

Hjemmeholdet har tabt de seneste tre kampe med 1-2 - nu skal Niels Frederiksens mandskab tilbage på sporet.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: Canal 9
Hashtag: #bifhob #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
De vandt de første fem Superliga-kampe, de spillede, efter Niels Frederiksen gik over til en 3-5-2, men siden er det gået resultatmæssigt galt for klubben, der har tabt 1-2 de sidste tre kampe i streg.

Nu venter så efterårets sidste kamp for Brøndby, der gerne skal have tre point hjemme mod Hobro IK.

Klubben er til opgøret uden karantæneramte Anthony Jung, mens man også er skadede Josip Radosevic, Joel Kabongo, Kasper Fisker og Tobias Børkeeiet. Ude senest var også Hany Mukhtar, der missede kampen mod FC Midtjylland med en mindre skade. Han kan være tilbage mod Hobro.

Hobro IK:
Peter Sørensens mandskab ligger tredjesidst i Superligaen og er med i langt de fleste kampe, men realiteten er, at holdet ikke har vundet, siden FC København blev besejret i september. Kun to gange i indeværende sæson har man vundet, mens 10 af 19 kampe er endt uafgjort.

Nu venter så en på papiret svær opgave for Hobro, der dog måske står meget godt til Brøndby og kan true med de farlige kanter som for eksempel Edgar Babayan.

Læs også:Medie: Sanneh vil væk fra tyrkisk mareridt - danske klubber interesserede?

Mads Hvilsom, Jacob Tjørnelund og Alexander Baun sidder ude med skader, mens både Emmanuel Sabbi og Imed Louati missede seneste kamp med mindre skader. De kan være ude igen.

Karantæne:
Brøndby IF: Anthony Jung
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Skipper, Maxsø, Rosted - Larsson, Mukhtar, Kaiser, Vigen, Mensah - Hedlund, Wilczek

Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Ahmedhodzic, Minor Petersen, Haarup - Sabbi, Cappis, Brix-Damborg, Babayan - Louati, Kirkevold

Profilen:
Kamil Wilczek er ikke overraskende den helt store profil i Brøndby IF, og polakken har scoret 17 gange i de 17 Superliga-kampe, han har spillet i denne sæson. Det er ganske enkelt imponerende. Spørgsmålet er dog, om opgøret mod Hobro bliver angriberens sidste i Brøndby-trøjen. Når man har været så god over så lang tid, vil der være interesse, og med en alder på 32 år kan det måske være nu, Brøndby skal sælge, hvis man skal score en tranfersum. Omvendt er Wilczek så vigtig for klubben, at han bliver meget svær at erstatte.

Vidste du, at...:
Det er et møde mellem to normalt dygtige målscorere - hvor Kamil Wilczek scorer tocifret hver eneste sæson og i øjeblikket er fem kasser foran Ronnie Schwartz på topscorerlisten i Superligaen, har Hobro Superliga-topscorer fra 2017/2018-sæsonen på holdet i form af Pål Alexander Kirkevold. Det er Wilczek, det går bedst for for tiden. Kirkevold scorede syv gange i sidste sæson og har indtil videre scoret fem gange. Seenste scoring er dog tilbage fra september.

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Dom:
Hobro har svært ved at vinde, og holdet er også svært at slå. Til gengæld har mandskabet spillet mere end halvdelen af sine kampe uafgjort, og interessant bliver det at se, om Brøndby, der bare har spillet ét af 19 opgør uafgjort, kan få skovlen under Peter Sørensens komptakte hold.

For Brøndby er favoritter, trods nederlag i de tre seneste kampe, og vi tror også, at Niels Frederiksen og klubben fra den københavnske Vestegn kommer fra kampen med de tre point. 2-0 til Brøndby.

Tidligere indbyrdes, kampe form og tabel:

Læs også:U21-landsholdet skal til Tyrkiet: Her er truppen

Læs også:Jan Bech Andersen: En rig sheik til Brøndby? Nej tak

Læs også:Tidligere Brøndby-talent forlænger i Norge: Han har sine bedste år foran sig

---------------------------

Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets læsere - SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus