• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Hobro IK - AaB

Foto: Getty Images

Nordjysk lokalbrag er på menuen lørdag i Superligaen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: DS Arena, Hobro
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #hobaab #sldk

Holdnyt:
Hobro IK:
Peter Sørensens mandskab fra Hobro IK har haft en ganske fin sæson indtil videre. Klubben står noteret for 12 point i 11 Superliga-kampe, og holdet har vist sig at være et svært mandskab at slå. Bare tre gange er Hobro gået fra banen med et nederlag, og selv om holdet selv kun har vundet to kampe, er det som mandskab i bunden af rækken vigtigt at kunne hente point. Og det kan Hobro.

Nu står holdet så over for de nordjyske rivaler fra AaB, og det er ikke kun geografisk, klubberne er tætte - i Superligaen ligger AaB en enkelt plads foran Hobro i tabellen, og det er også kun et enkelt point, der er forskellen mellem de to hold på nuværende tidspunkt.

For Hobro venter der et svært opgør, for flere spillere sidder ude for hjemmeholdet. Amerikanerne Emmanuel Sabbi og Christian Cappis er begge ude med karantæne, mens Mads Hvilsom er skadet. Skadet er også Jonas Brix-Damborg, der er tæt på at være tilbage, men må sidde over i opgøret mod AaB. Pål Alexander Kirkevold missede opgøret mod Lyngby senest med en skade, og han kan også fortsat være ude, mens Mathias Haarup forventes at være kommet sig over sygdom.

Edgar Babayan vender tilbage fra karantæne.

AaB:
Der er nogle dygtige spillere på holdkortet i AaB, men nordjydernes præstationer er lidt som dag og nat. Klubben har spillet flere fremragende kampe, hvor offensivspiller Lucas Andersen har været den helt store oplevelse, og så har man leveret flere lavpunkter allerede - senest da man tabte med pinlige 0-3 hjemme mod Randers FC.

Så hvad er det, at AaB kan og vil i denne sæson? For hvis holdet for alvor vil med i Superligaens top seks, skal der leveres mere stabilt. Seks nederlag i 11 kampe er ikke just resultater, der sender AaB i top seks.

Læs også:Månedens Spiller skal findes i AGF, Randers eller OB

Til opgøret mod Hobro er AaB uden Lukas Klitten, Rasmus Thelander, Tom van Weert og Anders Bærtelsen, men til gengæld kan Jacob Friis glæde sig over, at Oliver Abildgaard er tilbage efter en skade.

Magnus Christensen vender tilbage fra overstået karantæne.

Karantæne:
Hobro IK: Christian Cappis og Emmanuel Sabbi
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Ahmedhodzic, Minor Petersen, Haarup - Babayan, Gotfredsen, Pedersen, Thychosen - Kristoffersen, Louati

AaB (4-3-3): Rinne - Pallesen, Okore, Pedersen, Ahlmann - Olsen, Fossum, Christensen - Kusk, Kaufmann, Andersen

Profilen:
Kampens største profil er AaB's Lucas Andersen. Den danske offensivspiller, der har en fortid i blandt andre Ajax, ventes at være helt tilbage, efter han senest startede på bænken mod Randers. AaB'eren missede både opgørerne i runde ni og 10, og der så man helt tydeligt, hvor vigtig offensivspilleren er. AaB tabte 0-3 til AGF, 1-2 til FCN og senest altså med 0-3 til Randers.

Vidste du, at..:
Hobro har bare vundet én kamp på egen bane i denne sæson, og det var en sejr hjemme over FC København, mens AaB omvendt bare har vundet en af seks udekampe. Nordjyderne har tabt fem kampe på fremmet græs. Det kan meget vel gå hen og blive et særdeles tæt opgør i Hobro på lørdag.

Læs også:Hobro må spare, men ikke på spillerne: Så taber vi 5-0 til AaB igen

Dom:
Det tegner til at blive et tæt og ganske spændende opgør. Favoritværdigheden er ganske svær at vurdere, for begge mandskaber har svagheder og har svært ved at vinde kampe.

Omvendt har AaB vist det højeste topniveau, og klubben bør få den nødvendige offensive kvalitet tilbage i form af Lucas Andersen, der har været meget savnet de sidste tre kampe.

Hobro er svækket af ikke at have den bredeste trup, og mandskabet er uden Christian Cappis, Emmanuel Sabbi og Jonas Brix-Damborg. Og Pål Alexander Kirkevold kan også misse opgøret mod AaB, og det kan godt gå hen og gøre kampen ekstra svær for Hobro.

Vi tror, at Jacob Friis' mandskab kommer fra Hobro med en sejr på 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:AaB's spillerbudget bliver ikke større: Økonomien har nået maks

Læs også:Superligaens bedste: AGF bringer sig i front

Læs også:Hobro om amerikansk gæst: Han er ikke noget for os