• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Hobro IK - AC Horsens

Foto: Getty Images

Hobro IK og AC Horsens indleder årets næstsidste spillerunde med et opgør på DS Arena.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00 
Spillested: DS Arena, Hobro 
Dommer: Jens Maae 
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #hobach

Holdnyt:
Hobro IK:
Hobro IK leverer mange fine resultater - senest 1-1 på udebane mod lokalrivalerne for AaB - men det rykker ikke for alvor for himmerlændingene. Der er nemlig primært tale om fine, uafgjorte kampe.

Ud af sæsonens første 18 kampe har Hobro IK spillet halvdelen uafgjort, og derfor er det kun blevet til 15 point. Det er et problem for Peter Sørensens mandskab, at det ikke er blevet til en sejr i snart tre måneder, men det er naturligvis også en kvalitet, at Hobro er svære at slå.

Ikke en eneste gang har Hobro indkasseret over to mål i en kamp, og det kan man sjældent sige om et hold, der er placeret i bunden.

En hjemmekamp mod AC Horsens er helt sikkert én af den slags, Hobro øjner en stor mulighed for at vinde, og tre point vil altså også falde på et meget tørt sted. Klubben har Alexander Baun, Jacob Tjørnelund og Mads Hvilsom på skadeslisten, men ingen i karantæne.

AC Horsens:
Bo Henriksens mandskab har været dygtig til at vinde over de formodede konkurrenter i bunden i denne sæson, og derudover er det også karakteristisk for AC Horsens', at det engang imellem lykkes at tage en af de store skalpe.

Det gjorde holdet i seneste runde, hvor det blev til en fornem 2-1-sejr over OB. Fynboerne bragte sig foran i kampen, men AC Horsens-spillerne gik ikke i panik og fik vendt slagets gang til egen fordel.

Med to runder til juleferie er AC Horsens nummer 10 i tabellen med fin afstand ned til bundholdene og næppe med chance for at nå top seks. Bestemt en godkendt placering for Bo Henriksens tropper.

AC Horsens har hverken skader eller karantæner til opgøret mod Hobro IK. Alexander Ludwig vender tilbage fra karantæne. 

Karantæner:
Hobro IK: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-4-2): Rask - Putros, Ahmedhodzic, Minor, Haarup - Sabbi, Brix-Damborg, Mejlstrup, Babayan - Louati, Kirkevold

AC Horsens (4-4-2): Delac - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Okosun, Jacobsen, Thorsen - Hansson, Frantsen

Profilen:
Matchvinder Bjarke Jacobsen leverede ifølge Bo Henriksen "en magisk" præstation i det centrale forsvar mod OB, men han beholder næppe pladsen mod Hobro. Alexander Ludwig er tilbage fra karantæne, og det skubber formentlig Bjarke Jacobsen op på den cenrale midtbane, hvor han skal forsøge at følge op på den fornemme indsats. I det seneste opgør mod Hobro fik Bjarke Jacobsen rødt kort. 

Vidste du, at..:
For første gang nogensinde skal Hobro IK og AC Horsens møde hinanden med projektørerne tændt. De to klubber har stået over for hinanden fem gange tidligere i Superligaen, og der har i alle tilfælde været tale om middagskampe. 

Dom:
Fire ud af fem gange er det endt uafgjort mellem Hobro IK og AC Horsens, og det virker også som et godt bud fredag aften alene med tanke på, at Hobro er på banen. Kampen vinder næppe nogen skønhedspris, men der skal nok være fight for alle pengene i vinterkulden, og så bliver det et spørgsmål om marginaler. Vi gætter på 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus