• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Optakt: SønderjyskE - Randers FC

SønderjyskE har oprustet kraftigt denne sommer, men kan Glen Riddersholms mandskab sikre en god start hjemme mod Randers? Tipsbladet.dk er klar med en optakt.

Af Martin Davidsen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sjerfc #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Det har været en travl transfersommer i Haderslev, hvor spillere som Mads Albæk, Patrick Banggaard og Rilwan Hassan er kommet til klubben og dermed er blevet genfornet med træner Glen Riddersholm. I sommerens træningskampe har sønderjyderne leveret fine præstationer, og flere iagttagere har Haderslev-klubben som et bud på et overraskende top seks-mandskab.

Før en sæsonstart er der imidlertid altid nogle spørgsmålstegn, og det bliver interessant at se, om det sammensatte hold hurtigt kan finde en fælles melodi. Glen Riddersholm har efterhånden været i spidsen for holdet i mere end et halvt år, og nu skal det vise sig, om trænerens ideer og koncept er ved at være på plads.

Kaptajn Marc Pedersen er skadet resten af 2019, og derfor må sønderjyderne også undvære forsvarsspilleren i sæsonpremieren. En spiller som Johan Absalonsen må også banke på til en startplads, men endnu er det svært at pege på en klar idealopstilling for Riddersholms mandskab.

I sæsonpremieren må SønderjyskE undvære Søren Frederiksen og Marcel Rømer, der døjer med skader. 

Randers FC:
Gennem hele sidste sæson sørgede Thomas Thomasberg for ro og stabilitet i Randers, der sikrede sig overlevelse i sikker stil. Nu skal kronkyderne forsøge at etablere sig midt i tabellen og måske række ud efter en plads i top seks.

Transfervinduet har budt på et par spændende tilgange i blandt andre Vito Hammershøy-Mistrati, Mathias Nielsen og Alhaji Kamara, og i det hele taget virker klubben til at være i balance med kontinuiteten i højsædet.

Sommerens sidste testkamp mod Viborg gav en 2-0-sejr, og Randers-holdet virker således i fin forfatning inden premierekampen i Haderslev. I lighed med sidste sæson må der dog være nogle offensive spørgsmålstegn hos Randers, der må sætte sin lid til, at Alhaji Kamara kan løfte målscoringsopgaven, så Saba Lobjanidze ikke er alene om at skabe farlige situationer i modstandernes straffesparksfelt.

I generalprøven blev Lauenborg skadet, men kan muligvis spille mod SønderjyskE. Desuden har opstartsfasen været præget af skader til André Rømer og Johnny Thomsen, der begge missede den sidste test mod Viborg og derfor må være tvivlsomme til søndagens kamp. De er dog alle tre med i truppen til opgøret i Haderslev. 

Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-3-3): Mielitz - Gartenmann, Luijckx, Banggaard, Marfelt - Mpindi Ekani, Albæk, "Greko" - Hassan, Lieder, Absalonsen

Randers FC (4-4-2): Carlgren – Kopplin, Nielsen, Marxen, Conboy – Kallesøe, Mistrati, Lauenborg, Lobjanidze – Stokke, Kamara

Profilen:
Mads Albæk ligner en kommende Superliga-profil, og han kan blive et hit i SønderjyskE under Glen Riddersholms ledelse. Albæk er gået direkte ind på holdet i SønderjyskE, hvor han skal være med i den øvre del af hierarkiet, og med hans store spilforståelse centralt på banen, bliver han en vigtig mand for sønderjyderne.

Vidste du, at..:
Man skal tilbage til 1. november 2013 for at finde Randers FC’s seneste sejr over SønderjyskE i Haderslev. Dengang vandt Randers 3-1, men Johnny Thomsen er den eneste af de 27 spillere, der var på banen den dag, som stadig er i de respektive klubber. Siden 2013 har Randers spillet otte kampe i Haderslev uden at vinde.

Dom:
Det er vanskeligt at spå om en premierekamp i Superligaen, men SønderjyskE må trods alt være at regne som favorit, når man tænker på hjemmebanen og de spændende indkøb som en del af ligningen.

I foråret spillede de to hold en meget målrig kamp, der endte med en 4-3-sejr til Randers, men så mange scoringer får vi næppe denne gang. Vi byder på en smal 2-1-sejr til Glen Riddersholms mandskab.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus