• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Andreas Arp

Optakt: Vendsyssel FF - Randers FC

Superliga-oprykkerne vil vinde årets sidste hjemmekamp og kæmpe for ikke at blive isoleret i bunden, mens gæsterne fra Randers formentlig øjner muligheden for en efterårsslutspurt, der kan placere kronjyderne i top seks ved juletid. Ingen kommer derfor give sig søndag middag i Hjørring.

Af Andreas Arp

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Nord Energi Arena, Hjørring
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Max
Hashtag: #venrfc #sldk

Holdnyt:
Vendsyssel FF:
Intet er tabt på grund af et par kampe uden sejre i denne sæson af Superligaen, og det er ikke svært at forestille sig, at de priser sig lykkelig for det i Vendsyssel i disse uger.

Oprykkerne har kun vundet én af de seneste syv Superligakampe, men der er stadig kun fem point op til 9. pladsen og ni point op til top seks, så nordjyderne har stadig masser af muligheder for at spille sig væk fra bunden, inden at grundspillet når sin afslutning i foråret.

Foruden Randers mangler Vendsyssel at møde Brøndby, før man kan gå på vinterferie, og hvis julen skal blive ekstra sød i år, vil en sejr i den sidste hjemmekamp formentlig kunne give Jens Berthel Askou og kompagni en godkendt afslutning på et historisk 2018 for Vendsyssel - uanset hvordan det kommer til at gå i den sidste kamp på Brøndby Stadion. 

Jakob Hjorth, Mikkel Frankoch og Marcus Solberg var alle ude i forrige runde og i pokalkampen mod FC Nordsjælland, og det er endnu uvist, om de når at blive klar. Jens Berthel Askou kan omvendt glæde sig over, at både Jeppe Svenningsen og Jon Dagur Thorsteinsson er tilbage i truppen efter at have afsonet karantæne mod OB.

Yderligere har Andreas Kaltoft misset de seneste to kampe mod OB og mod FC Nordsjælland i pokalen, så det er også tvivlsomt, hvorvidt vi får ham at se. Det samme gør sig gældende for målmand Nicolai Flø, der var med i truppen til pokalkampen onsdag, men missede opgøret på grund af en skade. 

Randers FC:
Det er ikke en skam at tabe med 1-2 til de danske mestre, og forrige rundes nederlag til FC Midtjylland på hjemmebane ændrer derfor heller ikke på, at Randers FC ser ud til at være ganske fint kørende. 

Kronjyderne gik ubesejret igennem november og er derfor også placeret lige midt i det tætte midterfelt på en 8. plads med tre point op til top seks. Og det forjættede land behøver da så langt fra at være et utopisk juleønske for Thomas Thomasberg og kompagni, der i de resterende to kampe møder to af Superligaens tre bundhold i Vendsyssel og Vejle. 

Det er med andre ord ikke utænkeligt, at Randers drømmer om to sejre i efterårets sidste to kampe og dermed en slutspurt, der kan sikre dem en overvintring blandt Superligaens seks bedste mandskaber. 

Cheftræner Thomasberg kan i den forbindelse glæde sig over, at både Jonas Bager, Nicolai Poulsen og Mikkel Kallesøe er til rådighed igen efter at have afsonet karantæne mod FC Midtjylland. Joel Allansson og Jannik Skov Hansen sidder til gengæld ude med skader.

Karantæne:
Vendsyssel FF: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vendsyssel FF (3-4-3): Tørnes - Henriksen, Juel Andersen, Fischer - Svenningsen, Knudsen, Wohlgemuth, Gouriye - Thorsteinsson, Ogude, Brandão

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Bager, Enghardt, Marxen - Kallesøe, Poulsen, Rømer, Lobjanidze - Stokke, Egho

Profilen:
Der er blevet sukket længe efter målene fra sommerindkøbet Marvin Egho, der i sine første ni Superliga-optrædener ikke formåede at score én eneste gang. Det har derfor længe lignet en dårlig investering, men i de seneste to runder har østrigeren fået modbevist sine kritikere. Det startede med et flot og afgørende mål mod Hobro, og i den forrige runde scorede han også mod FC Midtjylland. Den 24-årige angriber kommer derfor med selvtillid i støvlerne og bør derfor være en, man skal holde øje med. 

Vidste du, at..:
Tendensen i denne sæson er, at alle kan slå alle i Superligaen, men der er alligevel et interesant mønster i Randers FC's nederlag. Seks gange har kronjyderne tabt, men fem af nederlagene er til sidste sæsons fire bedste mandskaber i form af FC Midtjylland, Brøndby IF, FC Nordsjælland og FC København. Det sidste af de seks nederlag var i en kamp mod Esbjerg, der i denne sæson også har vist sig at være blandt Superligaens stærkeste mandskaber.

Randers FC burde derfor have gode chancer for at få point i de sidste to kampe mod bundholdene Vendsyssel og Vejle. 

Dom:
Vendsyssel har overrasket flere gange i denne sæson på hjemmebane. I premieren slog de OB, siden har de også besejret FC København og senest spillede nordjyderne 1-1 mod formstærke Esbjerg i Hjørring. Nu skal et historisk flot kalenderår så sluttes ordentligt af, men det tyder på, at de skal stå tidligt op for at slå Randers, der endnu ikke har tabt til et af rækkens mindre stærke mandskaber i denne sæson. 

Vi spår en 2-1-sejr til de kronjyske gæster. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus