• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Peter Sørensen om Hobro-opblomstring: Offensiven var i fokus

Foto: Getty Images

Det handlede ikke så meget om at forsvare, da Peter Sørensen tog over i Hobro i sidste sæson. Derimod var det længere fremme på banen, at han skruede på nogle knapper.

Af Oliver Okstrøm

Peter Sørensen har i sin tid som cheftræner i Hobro rykket holdet fra at være nedrykningstruet til at være et midterhold. Undervejs har man senest slået de danske mestre fra FC København med 2-1 på hjemmebane.

I deres næste kamp skal Hobro møde Lyngby, og hvis det bliver til en sejr er klubben pludselig i top seks, og transformationen af holdet begyndte med fokus på offensiven. Det fortæller Peter Sørensen i et interview med Jyllands-Posten.

- Det er en kæmpe fordel at kunne forsvare sit mål. Men jeg er næsten mere stolt af, at vi scorer i langt de fleste kampe, vi spiller (8 af 10 kampe, red), siger han og fortsætter:

- Da jeg i sin tid overtog holdet i nedrykningsfare, havde jeg mest fokus på offensiven, fordi holdet scorede næsten ingen mål, og jeg tænkte, at defensiven skulle vi nok få til at fungere. Det er sværere at træne sig til en farlig offensiv. I hvert fald for mig, lyder det fra Peter Sørensen.

Forud for den kommende kamp har Hobro-træneren været genstand for spekulationer om et skifte til EfB, som klubben fra Himmerland har afvist. 

Han ved desuden, at der er kort fra succes til fiasko som træner, da han er blevet fyret i både AGF og Silkeborg undervejs i karrieren, og derfor mener han nu, at han er mere afklaret med præmissen om, hvordan trænerverdenen er.

Hobros kamp mod Lyngby spilles på udebane klokken 19 fredag aften, hvor den sendes direkte på TV3 Sport.

Læs også:Hobro: Om EfB så havde budt fem mio havde vi ikke solgt Sørensen

Læs også:Optakt: Lyngby - Hobro IK

Læs også:Ung amerikaner nyder spilletid i Hobro: Med hver kamp bliver jeg bedre

Læs også:Hobro-spiller tæt på udløb: Vi ser hinanden lidt an

Læs også:EfB-boss bekræfter Sørensen-henvendelse: Det har vi gjort på mange navne