• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Powerranking i Superligaen: OB rykker frem, AGF i klart fald

Vi er klar med denne uges Powerranking i Superligaen - før spillerunde nummer 16.

Af Martin Davidsen

Superligaen er fortsat enormt tæt med bare tre point fra fjerdepladsen til 11. pladsen, og der er således hård kamp om en pladserne i top seks, hvor i hvert fald ni hold udover de to tophold kan gøre forhåbninger om en plads i solen.

I bunden er det også tæt, og man kan rykke langt i både Superligaen og denne powerranking med et par sejre på stribe. Nu venter syv interessante kampe inden næste uges landsholdsweekend.

1. FC Midtjylland (1)
 Midtjyderne tabte et skridt i mesterskabskampe ved at spille 2-2 mod Esbjerg, men spillemæssigt var der stadig positive elementer hos FC Midtjylland søndag aften. Herning-klubben havde masser af chancer for at lukke kampen mod Esbjerg, og selvom træner Kenneth Andersen nu har prøvet at tabe point, er der stadig gode vibrationer hos midtjyderne.
Seneste 5 kampe: V-V-V-V-U

2. FC København (2)
Derby-sejren i sidste minut må give et boost til FC København, der med scoringen i sidste minut på Brøndby Stadion fik oprejsning oven på sidste uges pokalnederlag mod FC Midtjylland. Torsdagens kamp i Europa League er spillet efter deadline på denne publikation, men i Superligaen vil FC København være favorit mod i hvert fald 12 af konkurrenterne.
Seneste 5 kampe: T-V-V-V-V

3. Esbjerg fB (3)
 Oprykkerne tog et flot point mod FC Midtjylland i sidste minut, og Esbjerg ligger solidt placeret i top tre. Holdet er ubesejret i fem Superliga-kampe på stribe, og nu venter en interessant kamp mod OB, hvor vestjyderne må undvære den karantæneramte midtbanemand Joni Kauko, der har været fremragende i denne sæson, men nu er ude med karantæne. Kan vestjyderne klare sig uden finnen?.
Seneste 5 kampe: U-V-V-V-U

4. OB (5)
Fynboerne er inde i en stærk stime i Superligaen, hvor holdet har vist defensiv stabilitet og samlet mange point sammen.
Seneste nederlag var mod den kommende modstander fra Esbjerg, men det fandt sted helt tilbage i midt-september. Så selvtilliden er høj på Fyn - også efter midtugens 4-2-sejr i pokalturneringen over Hobro, hvor der blev åbnet for de offensive sluser.
Seneste 5 kampe: V-U-U-U-V

5. SønderjyskE (7)
Skriverierne om uro i SønderjyskE-truppen blev hurtigt slået i gulvet, og med sejren over Vendsyssel ligger Claus Nørgaards mandskab pludselig nummer fire i Superligaen. Ligaen er imidlertid tæt, men med otte point i de seneste fire Superliga-kampe er sønderjyderne inde i en god gænge. Hvis det fortsætter mod AC Horsens, ser det pludseligt meget fornuftigt ud for Haderslev-klubben, der dog røg ud af pokalen i midtugen til Esbjerg.
Seneste 5 kampe: T-V-U-U-V

6. Randers FC (12)
Randers tager et enormt hop frem i denne powerranking efter sejren over AGF i Aarhus, hvor David Nielsens mandskab indkasserede sit første hjemmenederlag i denne sæson. Det er altså en fornem skalp for Thomas Thomasberg og kompagni, og selvom Erik Marxen nu er i karantæne til den kommende kamp mod FC Nordsjælland, må der være selvtillid i Randers-lejren.
Seneste 5 kampe: U-T-U-T-V

7. AGF (4)
Nederlaget mod Randers betyder, at AGF både er uden for top seks i Superligaen og i denne tabel. AGF har nu tabt to kampe på stribe, og de seneste fem Superliga-kampe har blot budt på tre point. Seneste sejr er helt tilbage i september.
Den kom til gengæld mod Brøndby, der også er modstanderen i den kommende runde i en sand nøglekamp midt i tabellen.
Seneste 5 kampe: U-U-U-T-T

8. AC Horsens (6)
AC Horsens leverede en gennemført skidt præstation i lokalbraget mod Vejle, og selvom Den Gule Fare stadig er at finde i Superligaens top seks, mangler der stadig stabilitet i præstationerne hos Horsens. Det illustreres bedst ved, at Horsens hverken har prøvet at spille to kampe på stribe med samme udfald. Hvis den statistik holder, er Horsens sikre på point i den kommende kamp mod SønderjyskE, men det kræver altså et markant kvalitetsløft.
Seneste 5 kampe: V-T-V-U-T

9. Brøndby IF IF (8)
Det lignede længe en 0-0-kamp mod FC København, men så smed Brøndby alligevel det hele på gulvet i slutfasen og fik sæsonens syvende liganederlag. I sidste sæson hentede Brøndby 33 point i de første 15 kampe, mens det altså blot er blevet til 18 point indtil videre i denne sæson. Noget er galt på Vestegnen, hvor Uffe Bech måtte udgå med en skade efter 10 minutter af søndagens derby.
Seneste 5 kampe: T-V-U-T-T

10. FC Nordsjælland (9)
Første halvleg af hjemmekampen mod AaB var skrækkelig, og selvom FC Nordsjælland leverede en bedre indsats efter pausen, måtte Farum-klubben nøjes med et point, så holdet nu er uden sejr i fire kampe på stribe. Samtidig er Andreas Skovgaard nu i karantæne efter udvisningen i slutfasen mod AaB, så det ligner en vanskelig kamp mod Randers på udebane, hvor FC Nordsjælland notorisk har været skidt kørende i denne sæson med tre point i syv kampe.
Seneste 5 kampe: V-T-T-U-U

11. Vendsyssel FF (10)
Det lykkedes ikke Vendsyssel at følge op på den fine sejr over AaB, og nederlaget mod SønderjyskE må virkelig gøre ondt i Hjørring, hvor man igen må orientere sig bagud i tabellen i stedet for at bevare kontakten med det brede midterfelt. Tilmed er den hollandske stamspiller Sander Fischer nu ude med karantæne, og han vil blive savnet, når vendelboerne møder Hobro i en sand bundgyser i den kommende spillerunde.
Seneste 5 kampe: V-T-T-V-T

12. AaB (11)
Første halvleg i Farum var opløftende, men efter pausen gik nordjyderne i stå, og så måtte Morten Wieghorsts mandskab nøjes med 1-1. Dermed har AaB nu blot én sejr i de seneste 10 Superliga-kampe, og nye problemer viser sig nu forud for hjemmekampen mod FC København. Jacob Ahlmann døjer med lyskeproblemer, mens Frederik Børsting er i karantæne; til gengæld er Oliver Abildgaard tilbage igen og kan presse anfører Rasmus Würtz ud på bænken igen.
Seneste 5 kampe: T-T-U-T-U

13. Vejle Boldklub (14)
En stærk 3-1-sejr over Horsens druknede i spekulationer over den karantæneramte træner Adolfo Sormanis påståede kommunikation med Vejle-bænken undervejs i opgøret, men det skal ikke tage noget fra Vejles fine sejr. Den var tiltrængt, og præstationen viste, at Vejle er i stand til at vinde vigtige kampe i denne sæson. Svær opgave i vente i Herning.
Seneste 5 kampe: U-T-T-T-V

14. Hobro IK (13)
Sejren over Vejle for et par uger siden var fin, men det blev ikke fulgt op mod OB - hverken i Superligaen eller i pokalturneringen.
Allan Kuhn kan glæde sig over, at Pål Kirkevold kom på måltavlen i midtugens pokalkamp, men hvad nytter det, når man lukker fire mål ind i den anden ende? Hobro skal slide hårdt for sine point, og det er væsentligt for himmerlændingene, at de ikke taber den kommende kamp mod Vendsyssel.
Seneste 5 kampe: T-V-T-V-T

15. Runde: 
OB - Hobro 1-0
Vendsyssel FF - SønderjyskE 2-3
Brøndby IF - FC København 0-1
FC Nordsjælland - AaB 1-1
AGF - Randers FC 0-2
Esbjerg fB - FC Midtjylland 2-2
Vejle - AC Horsens 3-1.

16. Runde
Brøndby IF - AGF
AC Horsens - SønderjyskE
Hobro - Vendsyssel FF
Randers FC - FC Nordsjælland
AaB - FC København
FC Midtjylland - Vejle
OB - Esbjerg fB

I parentes bemærket er klubbens placering i sidste uges powerranking.

V = Vundet
T = Tabt
U = Uafgjort.

Superliga

Mere Superliga

Fokus