SønderjyskE-pokalhelt efter tre års pause: Det var også på tide

Julius Eskesens mål var med til at sende SønderjyskE i pokalfinalen. Det var også på høje tid, han fik scoret. Det har han ikke gjort siden sin professionelle debut for tre år siden.

Det er lang tid, siden Julius Eskesen scorede. Men selv om han skulle vente næsten tre år, er det lige før, det var ventetiden værd. For hans mål onsdag aften var med til at sende SønderjyskE i pokalfinalen, og det er han svært tilfreds med, siger han til JydskeVestkysten.

Det var Eskesens bare andet mål i karrieren. Det første faldt også i pokalturneringen, og det var til 1-0 for OB i lokalopgøret mod Dalum IF i det 89. minut i tredje runde tilbage i 2017. Så selv om det også kunne noget at afgøre en pokalkamp i sin debut, var mål nummer to noget specielt.

- Det var megafedt. Det var en kæmpe forløsning. Det var også på tide. Sidst, jeg scorede, var i min debutkamp i pokalen for OB. Det er ved at være over 40 kampe siden, siger Julius Eskesen til JydskeVestkysten.

Han udlignede til 1-1 for SønderjyskE i gårsdagens semifinale mod AC Horsens. Alexander Bah leverede et fornemt forarbejde med sit raid op ad højre side, og på kanten af feltet hakkede Eskesen så bolden i mål. Da var det ikke til at se, at han næsten aldrig scorer.

Den 21-årige midtbanemand var også involveret i SønderjyskE's sejrsmål i det 89. minut. Han affyrede det skud, som Matej Delac kun kunne halvklare, og som Anders K. Jacobsen så kunne følge op og sende i mål.

Dermed var SønderjyskE klar til klubbens første pokalfinale i historien. Her møder den AaB, som senere samme aften slog AGF med 3-2 på hjemmebane.