Sønderjyske vendte kampen og vandt i Vendsyssel

Vendsyssel tog en tidlig føring, men Sønderjyske kom tilbage og vandt fredagens udekamp med 2-3. Kampen bød på flotte mål og et højt tempo.

Sønderjyske tog fredag aften en vigtig 2-3 sejr, da de på udebane besejrede Vendsyssel.

Hjemmeholdet fra Vendsyssel fik en rigtig god start på kampen og var flere gange nærgående i kampens indledning. Både Morten Knudsen og Emmanuel Ogude havde gode chancer, og Vendsyssel skulle da også komme foran

Der var spillet 13 minutter, da Vendsyssel blev tildelt et frispark på kanten af Sønderjyske-feltet. Fulham-lejesvenden Jon Dagur Thorsteinsson fik ansvaret for Vendsyssel, og den unge islænding guidede på flot vis bolden over muren og ind i nettet. Det var islændingens andet mål på frispark i denne sæson.

Efter scoringen trak Vendsyssel sig mere tilbage og overlod pladsen til Sønderjyske, der også spillede sig frem til flere gode chancer ved blandt andet Alexander Bah og Eggert Jonsson. Der blev dog ikke scoret mere i første halvleg.

Fra anden halvlegs start erstattede Christian ’Greko’ Jakobsen en småskadet Mads Hvilsom, og det var ikke en dum idé. Blot to minutter inde i anden halvleg, sendte Alexander Bah et indlæg ind i Vendsyssel-feltet, bolden blev ikke clearet, og så endte bolden for fødderne af indskiftede ’Greko’, der bragte balance i regnskabet

Og Sønderjyske skulle også komme foran. Mart Lieder lagde på fornemt bolden af til Alexander Bah, der lige pludselig havde frit løb mod Vendsyssel målet. Bah var sikkerheden selv, da han passerede Nicolai Flø i Vendsyssel-målet og bragte sønderjyderne i front.

Vendsyssel kom bedre med, efter at de var kommet bagud, men efter 70 minutters spil slog Sønderjyske til. Et langt indkast endte efter et par omveje ved Mart Lieder, der på fræk vis med ryggen til mål, med hælen sendte bolden ind bag Flø i Vendsyssel-målet.

Vendyssel var tæt på en reducering ti minutter før tid. Thorsteinsson fandt Svenningsen i dybden, der med et præcist indlæg ramte Sebastian Czajkowski ved bagstere stolpe. Den indskiftede angriber sparkede dog over mål.

Et par minutter efter var det tæt på at blive 1-4. Nicolai Flø blev fanget på mellemhånd og Mart Lieder forsøgte sig med et fikst lob henover Vendsyssel-keeperen. Afslutningen tog dog begge stolper, inden den blev clearet.

Der kom dog spænding til sidst. Et lang indkast endte ved Emmanuel Ogude, der resolut bankede 2-3 målet i kassen.

På trods af chancer i begge ender blev der ikke scoret mere i opgøret, og Sønderjyskes 2-3 sejr bringer dem op på fjerdepladsen i Superligaen. Vendsyssel ligger nummer 12.