2017-04-21 16:18
Foto: Jan Christensen / Getty Images

De frygtede pladser til nedrykningsplayoff kan blive virkelighed for yderligere to klubber i den kommende spillerunde. Tipsbladet.dk sætter fokus på Superliga-kampene ved at stille et spørgsmål, der skal svar på, til hver kamp.

Esbjerg er allerede "døde" i kampen om at ligge over stregen, når nedrykningsspillet bliver til playoff. Og flere ting kan falde på plads i den kommende Superliga-runde, hvor både Viborg og AGF hænger gevaldigt med enden i vandskorpen, og hvor AC Horsens ej heller rigtigt kan tåle at tabe.

I det mere komfortable slutspil om medaljer er der fortsat tæt kamp om tredjepladsen, da de fire nederste hold ligger inden for tre point. 

Redder Silkeborg IF sig og sender Viborg i gulvet?
Silkeborg IF - Viborg FF, fredag klokken 18.30, Gruppespil - pulje 2, vises på TV3 Sport 1

Kampen er den omvendte af seneste spillerunde. I Viborg lykkedes det Silkeborg at få det, man kom efter - nemlig det ene point, der holdt afstanden ned til Viborg på seks point. Det betyder, at Silkeborg med en sejr afgør tingene og sender Viborg - og ja faktisk også AGF endegyldigt ud i nedrykningsplayoff. 

Silkeborg IF risikerede ikke meget mod Viborg i weekenden, og taktikken kan meget vel blive den samme i en kamp, hvor Viborg FF er nødsaget til at gå benhårdt efter sejren. Et point er ubrugeligt og vil kun bevare en matematisk mulighed for at slippe fri. Det er så godt som vind eller forsvind for VFF, der ikke greb de få muligheder, der trods alt var for scoring i de to klubbers første møde i gruppespillet.

Hvem henter den første sejr og holder bronzen i syne?
SønderjyskE - Lyngby BK, Fredag klokken 20.15, Mesterskabsspil, vises på Canal 9

Det er to hold, der endnu ikke har vundet i Superliga-slutspillet. SønderjyskE har sågar tabt alle tre kampe, men på grund af andre klubbers resultater er skaden slet ikke så stor, da afstanden til FCM på tredjepladsen fortsat kun er på tre point. 

SønderjyskE har godt nok scoret i de tre første kampe, men når der bliver lukket hele ni mål ind, så har fokus den seneste tid formentlig været på at få fosvaret tættet for Claus Nørgaards spillere.

Lyngby BK fightede sig tilbage mod FC Midtjylland og hentede et point, der uden tvivl har været vigtigt for moralen i forhold til at blive ved med at præstere mod de bedste. De to første kampe  i slutspillet blev tabt, men med det ene point viste holdet, at de fortsat vil lege med.  
Lyngby BK har allerede overrasket stort ved overhovedet at kvalificere sig til medaljeslutspillet, og træner David Nielsens fornemmeste opgave er at holde spillerne sultne på endnu mere succes og sensation. 

Forærer Esbjerg fB sejren til AC Horsens?
AC Horsens - Esbjerg fB, lørdag klokken 16.00, Gruppespil – pulje 1, vises på Tv3 Sport 1

Esbjerg fB blev det første hold i de ubehagelige nedryknings-playoffkampe, der venter efter de seks gruppespilskampe. Nu er spørgsmålet så, hvordan den status bliver håndteret i Esbjerg fB.
Man kan vel sagtens forestille sig, at alle de spillere, der har selv den mindste skavank, bliver sparet og at der i det hele taget ikke rigtigt bliver løbet nogen risiko i forhold til bærende profiler, der kan blive skadet i frem mod playoff. 

For selv om Esbjerg fB skulle vinde lørdag, er der fortsat fem point op til AC Horsens i forhold til at blive nummer tre i gruppen, så også den vinkel er annulleret. 

AC Horsens har haft et elendigt forår men vandt netop over Esbjerg fB i den seneste runde og har alt at spille for, da der bare er to point til OB og fire til Randers FC.
 
Dumper Randers FC igen mod OB?

Randers FC – OB, søndag klokken 13.00, Gruppespil – pulje 1, vises på Eurosport 2

Randers FC røg ned gennem tabellen i grundspillet og formøblede en stensikker plads i slutspillet og endte i nedrykningsspillet i stedet. Her havde man et ganske fornuftigt udgangspunkt med en topplacering, fire point til nummer to og fem point til nummer tre. Afstanden er halvvegs gennem gruppespillet nu kun to point til OB og fire point til AC Horsens.
OB vandt hjemme over Randers FC i seneste runde på trods af at være i undertal i det meste af kampen. OB kan med en ny sejr overhale Randers, og hvis tingene går helt galt for kronjyderne, der i 2017 kun har hentet en sejr og i alt fem point, kan de også blive truet af AC Horsens i forhold til at dumpe helt ned i nærheden af de frygtede playoff-kampe om nedrykning.

Fortsætter FC Nordsjælland-toget hen over Brøndby?
FC Nordsjælland - Brøndby IF, søndag klokken 16.00, Mesterskabsspil, vises på Canal 9

FC Nordsjælland er ubesejret i syv kampe og har vundet de fem. To af sejrene er kommet i slutspillet og gør holdet til det mest formstærke sammen med topholdet fra FC København. De unge kræfter sprudler på holdet, og både Emiliano Marcondes og Marcus Ingvartsen rider på en bølge af succes og scoringer i øjeblikket. 
FC Nordsjælland spillede 1-1 mod BIF på Right to Dream Park i grundspillet og vandt siden 3-2 på Brøndby Stadion, så følelsen af at have et glimrende tag på Zornigers krigere må være nem at finde hos FCN, der er et varmt bud på at snuppe bronzemedaljerne. 

Brøndby kommer oven i købet fra en skuffelse mod FC København-kampen på Brøndby Stadion og har reelt ikke længere det store at spille for i resten af sæsonen, da sølvmedaljerne er sikret. 
 
Tager FC København fem på stribe mod FC Midtjylland?
FC København - FC Midtjylland, søndag klokken 18.00, Mesterskabsspil, vises på 3+


Med sejren over Brøndby FI blev den mindste tvivl fjernet i forhold til mesterskabet, der nu stensikket ligger hos FC København. I sæsonens sidste syv kampe er det eneste reelle mål at kunne gå ubesejret i gennem. FC København viste mod Brøndby, at savnet af karantæne-ramte Federico Santander ikke er voldsomt, men for FC Midtjylland kan det måske blive mere mærkbart at undvære Jacob Poulsen, der er karantæneramt og derfor for første gang ikke er med i startopstillingen i denne sæson. 

FC København har de seneste sæsoner haft midtjyderne i et jerngreb og har fire sejre på stribe - på søndag kan det blive til fem.
  
Kan det blive værre for AGF?
AGF – AaB, mandag klokken 18.30, Gruppespil – pulje 2, vises på TV3 Sport 1

Frustrationerne er efterhånden mere end tydelige i AGF, hvor irriterede direktør-signaler om for sløve spillere fyldte meget i dagene efter nederlag i Aalborg, der stort set gjorde det definitivt, at AGF er en af de fire hold, der skal i nedrykningsplayoff. 

I og omkring spillertruppen bliver talt og talt om sammenhold og den rette indstilling til tingene, men resultaterne fortsætter med at udeblive, når der gælder. Når kampen mandag bliver fløjtet i i gang, kan det sidste spinkle håb være slukket for AGF, for hvis Silkeborg IF vinder over Viborg, er det slut for AGF og drømmen om at slutte som af de to bedste i gruppen.

Rådvilde, desperate, paniske? Måske ikke endnu - men det ligger kraftigt og lurer i AGF. 

AaB er stort set sikret en plads blandt de to bedste og kan tage til Aarhus med ro i truppen.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO