• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Ubekymret Brøndby-træner om midtbanen: Vi har rigeligt med spillere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubben Brøndby IF har rigeligt med spillere til positionerne på midtbanen - også selv om klubben døjer med skader, lyder det fra træner Niels Frederiksen.

Af Kenneth Jensen

Kasper Fisker er langtidsskadet. Josip Radosevic misser i hvert fald et par måneder. Og så er norske Tobias Børkeeiet i værste fald ude i hele 2020.

Den centrale midtbane er mangler flere spillere i starten af foråret, og når man vælger at spille 3-5-2 med tre centrale på midtbanen, kan det blive en udfordring. Specielt hvis uheldet er ude igen.

Træner Niels Frederiksen ser det som en chance for nogle af de unge spillere.

Læs også:Brøndby IF har store skadesproblemer før sæsonstarten

- I slutningen af efteråret var Radosevic også ude - han var ude i de sidste seks kampe. Børkeeiet var ude, og Fisker var ude. Det fik vi løst alligevel. Udgangspunktet er, at vi har en relativt bred trup, og at vi har mange unge at tage af på de positioner, så det er ikke en udfordring. Vi kan også vælge forskellige typer, når vi spiller. Det er en 3-5-2, ja, men man skal huske, at to af de fem på midtbanen er wing backs. Vi kan godt besætte de tre, siger Niels Frederiksen.

Brøndby kommer formentlig ikke til at lave store indkøb i dette transfervindue, og derfor er der brug for, at nogle af de unge, der er på spring, tager skridtet op. Det vil også være i tråd med klubbens målsætning om at få unge spillere på førsteholdet.

- Vi har rigeligt med spillere til positionerne, for vi har også nogle unge spillere, der kan spille den position, Hany typisk har spillet - 10'eren. Det kan være "Jobbe" (Jesper Lindstrøm, red.) og (Peter) Bjur. Det er to dygtige spillere. Det er også muligt, at man vender midtbanen og spiller med en sekser og to ottere. VI har mange derinde, så det ser ikke så skidt ud. Jeg vurderer, at vi godt kan erstatte Hany, siger Niels Frederiksen.

Læs også:Dårligt nyt for BIF: Sommerindkøb skal opereres - kan være ude hele 2020

En af dem, der nu får chancen for at spille sig på holdet i Brøndby, er Anis Ben Slimane. Den 18-årige ungdomslandsholdsspiller træner fuldt med Brøndbys førstehold i opstarten, og dermed får han også en chance.

- Alle, der er med, har mulighed for at vise sig frem og gøre sig fortjent til at spille. Han er en dynamisk midtbanespiller, der er bevægelig og kan dække et stort område og har en god krop at spille i. Han er en fysisk stærk spiller, der er dygtig med bolden. Det, der bliver spændende at se, er, hvordan han gør det i et træningsmiljø, hvor han skal træne mere og hårdere, og der kommer mere fart og tempo i alt det, han oplever. Han skal tage skridt, men det er en spiller, vi tror på på sigt. Og nogle gange er det sådan med spillere, man tror på på sigt, at det går lidt hurtigere, end man havde forventet. Og så får de løftet sig, fordi de kommer i et miljø, hvor kravene er større, lyder det fra Brøndbys cheftræner.

Brøndbys midtbane tæller udover de skadede spillere Dominik Kaiser, Lasse Vigen Christensen og Simon Tibbling, hvor de to sidstnævnte missede en pæn del af efteråret med skader. Brøndby har også 18-årige Morten Frendrup, der gjorde det godt i de kampe, han fik i efteråret, og så er der altså et par unge folk, der måske kan tage et niveau eller to op og gøre sig aktuel til Brøndbys midtbane.

Og så er der altså Rezan Corlu, som lige nu er udlejet til Lyngby, og som klubben gerne tager tilbage til Brøndby, hvis muligheden opstår.

Læs også:Brøndby IF opruster: Ansætter ny analytiker

Læs også:Sådan stemte alle 14 Superliga-trænere til Efterårets Profil 2019

Læs også:Efterårets Profil brækkede næsen mod Brøndby