• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Talent Anders Dehn

Dansk teenager på stor talentliste: Alle de store klubber var ude efter ham

Dansk teenager på stor talentliste: Alle de store klubber var ude efter ham
Foto: Getty Images

Mads Bidstrup, der tidligere på året skiftede fra FC København til RB Leipzig, er på The Guardians liste over 60 af verdens største talenter. Han får ros af U18-landstræner Michael "Mex" Pedersen.

Af Anders Dehn

Den får ikke for lidt, når The Guardian hvert år præsenterer sin liste over store fodboldtalenter i avisens Next Generation-serie. "60 af de bedste unge talenter i verdensfodbolden" står der i overskriften for årets udgave, som netop er udkommet.

2018-udgaven drejer sig om talenter fra årgang 2001, og på listen er danske Mads Bidstrup, der i januar skiftede fra FC København til RB Leipzig. Den 17-årige midtbanespiller har i årevis været en eftertragtet herre, fortæller U18-landstræner Michael "Mex" Pedersen.

Læs også: 22. december: Da Mikkel Duelund var blandt verdens 40 største talenter

- For et par år siden spillede vi en stor ungdomsturnering i Frankrig, og alle de klubber, der overværede kampene, holdt øje med ham. Bagefter ringede alle til ham, siger U-landstræneren.

Det er Jyllands-Posten, der hvert år har til opgave af udvælge en dansk spiller til listen, og Bidstrup følger i fodsporene på spillere som Mikkel Duelund, Jacob Bruun Larsen, Jens Odgaard og Viktor Jensen.

Selv om listen ikke nødvendigvis udgøres af de 60 største talenter i verden, da The Guardian har lagt nogle benspænd ved for eksempel altid at have en dansker med, kan en plads på listen godt skabe en masse hype. Som Mikkel Duelund fortalte tipsbladet.dk i december:

- Det tog rigtig fart, da jeg kom på den der The Guardian-liste. Der mærkede jeg det for alvor. Også i en stil, jeg ikke havde prøvet før.

- Jeg kan huske, at der kom et meget stort pres på mig. Det har der egentlig altid været, det har bare været meget naturligt for mig, at der har været et stort pres hele tiden. Men da jeg så kom på den liste, blev det bare lige ganget med ti.

På årets liste er også spillere fra klubber som Liverpool, Bayern München, Manchester United, Monaco, Borussia Dortmund og Jess Thorups nye klub, Gent.

Superliga

Mere Superliga

Fokus