• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Cannavaro: Italiensk fodbold er styret af mumier

Cannavaro: Italiensk fodbold er styret af mumier
Foto: Getty Images

Lillebror Cannavaro, der nu spiller for Sassuolo, giver det italienske fodboldforbund skylden for den manglende VM-deltagelse, og så er han sur over antallet af udlændinge i italiensk fodbold.

Af Kenneth Jensen

Man havde ligesom på fornemmelsen, at det ikke ville gå stille for sig dagen derpå, efter det italienske fodboldlandshold mandag missede VM-slutrunden efter et samlet nederlag til Sverige.

Efter 0-1 i Sverige spillede de to nationer 0-0 i Italien, og nu er venter der nogle interessante dage, hvor landstræner Giampiero Ventura kommer under pres og ifølge de første meldinger ikke selv har tænkt sig at gå af. Også det italienske fodboldforbunds præsident, Carlo Tavecchio, afviser at gå af.

En af de personer, der mildest talt raser over Italiens manglende VM-deltagelse, er Paolo Cannavaro. Paolo, der er lillebror til Fabio, har aldrig selv spillet på det italienske landshold, men har spillet masser af kampe i Serie A, hvor han aktuelt spiller for Sassuolo, og han holder ikke igen med at beskrive skuffelsen over det samlede nederlag til Sverige.

- Vi tabte ikke VM i dag. Vi tabte det for 15 år siden, hvor der blev solgt totalt ud i fodboldverdenen. Italien hentede flops fra hele verden (til Serie A, red.), og de stjal på unfair vis pladser fra vores drenge, skriver Paolo Cannavaro på Instagram.

- Vi gav dem ære og berømmelse takket være vores italienske trænere, der er de bedste i verden. Jeg håber bare, at nu vi har ramt bunden, at vi endelig kan reformere vores fodbold.

- Farvel til de mumier, der styrer italiensk fodbold - kom væk fra vores forbandede vej, tak.

- Meget respekt skal der lyde til Gigi Buffon, der mistede muligheden for at blive den eneste spiller i seks VM-slutrunder, og selv om han ikke lykkedes med det, stillede han sig stadig foran kameraerne. Forhåbentlig er dine tårer de sidste, der spildes for vores fodbold.

- Lad os støtte det unge Italien, der kommer. Lad os vende tilbage til at blive det Italien, som hele verden misundede. Desværre har det her været nødt til at ske for at vække os.

Paolo Cannavaro er blevet 36 år, og mens han ikke selv lykkedes med at nå landsholdet i Italien, spillede storebror Fabio Cannavaro 136 landskampe og vandt i 2006 Ballon d'Or som et bevis på, at han det år var verdens bedste fodboldspiller. Han er i øvrigt den seneste forsvarsspiller, der har vundet prisen.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus