Messi og Argentina ydmyget af iskolde kroater
VM

Argentina med Lionel Messi fik en øretæve på 0-3 af Kroatien torsdag aften i en hård kamp.

Det lignede til tider et mindre hundeslagsmål med utallige små og store svinestreger, da Kroatien og Argentina tørnede sammen i gruppespillet anden kamp ved VM i Rusland. Her blev det til en kroatisk sejr på 3-0 i et opgør, hvor argentinernes vanskeligheder ved dette VM igen kom til syne.

Som kampen forløb var der ofte problemer i sydamerikanernes forsvar, ligesom angrebet selvsagt havde meget svært ved at score. Inden kampen var Argentina gået tilbage til et tremandsforsvar i forhold til Island-kampen, men heller ikke den ændring fik den store betydning.

Det var dog ikke sådan, at Argentina slet ikke havde muligheder. Det havde de, og den største i kampen tilfaldt Perez, der modtog bolden i helt åben position efter en række tilfældigheder. Han valgte at sparke bolden forbi målet.

Anderledes kynisk så det ud hos kroaterne, selvom deres frontløber Mario Mandzukic nok kunne ønske sig, at han havde scoret i første halvleg, hvor han headede en ganske stor mulighed forbi kassen.

Kampens første scoring kom otte minutter inde i anden halvleg, da den argentinske målmand Wilfredo Caballero lavede en kæmpe brøler. Han ville nok have sparket bolden elegant ud til en back, men i stedet spillede han den direkte ud i en blød bue til Rebic, der sendte kuglen i mål til 1-0.

I anden halvleg sendte Argentina Juventus-douen i form af Gonzalo Higuain og Paulo Dybala på banen, men ligelidt hjalp det. I stedet var det nemlig Kroatien, der kunne gøre det til 2-0 med ti minutter tilbage af den ordinære spilletid.

Her stod Modric for et vaskeægte drømmemål, da han først gik til højre, så til venstre, og så til højre igen, hvor han klaskede bolden i mål fra over 20 meters afstand. De var dog langt fra færdige med at ydmyge argentinerne, da kroaterne i overtiden spillede dem helt tynde, hvorefter Rakitic kunne spille bolden roligt ind i et tomt mål.

Dermed er Kroatien nu videre til næste runde, mens Argentina skal slås med Nigeria og Island om den anden plads videre til ottendedelsfinalen.