• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Stefan Buur Hansen

Spilforslag til Superligaen: Hvem vinder topkampen?

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Husk, at der er spilforslag til dagens helt store Superliga-topkamp.

Af Stefan Buur Hansen

Fredag kl. 19.00
Randers FC - AaB
1 (AHC +0,5)
1,56 @ Unibet

Randers kom tilbage på sejrssporet med 2-1-sejren over Lyngby oven på to svære udekampe mod FC Midtjylland og Brøndby. Hjemme på Cepheus Park er Randers stærke med 5-1-1 i denne sæson, mens man blot har tabt én af seks hjemmekampe mod midterhold under Thomas Thomasberg.

AaB kom ned på jorden med 0-1 hjemme mod FC Midtjylland i en kamp, hvor nordjyderne ellers bød det stærke tophold trods. De rød/hvide svækkes af, at Tom van Weert fortsat er ude mens den unge afløser, Mikkel Kaufmann, dog vender tilbage til kampen fra sin skade.

Værre ser det ud for Randers, som må se Patrik Carlgren, Simon Piesinger og André Rømer afsone karantæne, mens der er tvivl om Saba Lobjanidze. AaB er dog en overkommelig modstander på udebane med bare tre sejre i de sidste 10 udekampe mod midterhold.

Randers’ fravær opvejes af hjemmebanefordelen. Jeg ser opgøret som forholdsvis lige og undrer mig over, at odds på Randers denne gang ligger omkring 2,70 mod 2,30 før det seneste opgør i Randers i april. Jævnbyrdigheden og de to holds mangel på offensive skarprettere gør dog, at jeg garderer for X’et til markedsledende odds 1,56 hos Unibet.

Læs også:Verbic om FCK-fans: Måske får vi hinanden at se igen en dag

Lørdag kl. 16.00
AC Horsens - Silkeborg
1
1,95 @ Unibet

AC Horsens er atter blevet herre i eget hus med syv point som udbytte af de sidste tre kampe hjemme på CASA Arena. Nu venter så et opgør imod Silkeborg, som senest tabte snævert med 0-1 til Brøndby, som man fortsat indtager sidstepladsen med otte point op til lørdagens modstander.

Begge hold kan påberåbe sig en vis grad af uheld. AC Horsens har i flere kampafgørende situationer har dommerkendelser imod sig, mens Silkeborg især har været hårdt plaget af skader. Det er efter alt at dømme også tilfældet lørdag, hvor både Milan Massop, Gustav Dahl og Magnus Mattsson meldes ude med skader, mens Frederik Ibsen, Marc Rochester og – værst af alt – Ronnie Schwartz i skrivende stund er tvivlsomme.

Værterne er med sikkerhed uden karantæneramte Michael Lansing, mens der er tvivl om både Hallur Hansson og Nicolai Brock-Madsen. Til gengæld vender Bjarke Jacobsen tilbage for de gule, som med en sejr kan reetablere kontakten til rækkens midterhold.

Det er altid en risikabel affære at satse på AC Horsens, men en hjemmekamp imod rækkens svageste hold – som måske er uden sit skarpeste og eneste reelle angrebsvåben – bør simpelthen være en overkommelig opgave for Bo Henriksens tropper. Markedsledende odds 1,95 på 1-tallet virker i hvert fald højt sat og får et skud herfra.

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - FC København

Søndag kl. 18.00
FC Midtjylland - FC København
1
2,43 @ Unibet

FC Midtjylland tog søndag den fjerde sejr på stribe med 1-0 i Aalborg. Ulvene fortsætter dermed med at høste point, selv om man egentlig ikke imponerer voldsomt spillemæssigt. Det samme kan siges om FC København i den efterfølgende kamp mod heroisk kæmpende SønderjyskE, som dog blev knækket af to straffespark imod.

FC København spiller torsdag (efter deadline på disse linjer) Europa League imod Dinamo Kiev, så topkampen mod FC Midtjylland bliver den syvende i løbet af en måneds tid. Det hårde program ses på spillerne ved, at Dame N’Doye formentlig skånes, mens navne som Boilesen, Bjelland, Holse og Wind sidder ude med skavanker.

FC København har tabt 7 af de sidste 16 udekampe mod hold fra top 6. Det interessante ved den statistik er, at FC Midtjylland alene har påført Løverne fire af nederlagene – og Herning-holdet har da også vundet de sidste seks hjemmekampe mod FCK med en score på 18-6.

Det virker overflødigt at skrive, FC København har store kvaliteter. Ikke desto mindre virker Unibets klart markedstoppende odds 2,43 som lidt af en overbetaling på 1-tallet med tanke på, at FC Midtjylland har fordel af både hjemmebane, færre skader og et mindre hårdt kampprogram.

Læs også:Dagens Spilforslag: Tophold er outsidere

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.