C/N: Går den varme luft ud af FC Midtjylland nu
Generelle

C/N: Går den varme luft ud af FC Midtjylland nu

Skader, ballade og en bestyrelsesformand, der optræder uheldigt i pressen. Er den varme luft gået ud af Midtjylland eller succesen steget dem til hovedet?

Det er en lang tur hjem fra Brøndby. Ikke kun trafikhelvedet når man skal tilbage til København, men også for FC Midtjylland der kan se tilbage på en uge, der har været alt andet end rar, men udmattende. 

Først åbnede Bestyrelsesformand Rasmus Ankersen i sidste weekend med at lange ud efter Glen Riddersholm på en måde, der ikke kunne opfattes som andet end kikset og underskuds-agtigt. Altså medmindre, at man har et særdeles godt kendskab til tingenes tilstand i Herning. For der hersker ikke rigtig nogen tvivl om, at Riddersholm har haft relativt svært ved at slippe Midtjylland og ikke mindst folkene i og omkring klubben. Riddersholms opførsel kan godt opfattes som en lille hund, der har svært ved at holde på vandet indendørs. Alligevel opfattes de enkelte episoder som noget i bagatelafdelingen, som en klub med FC Midtjyllands ambitioner ikke bør tage i pressen, og dermed fik de atter forstærket indtrykket af at være den megalomaniske tosseklub med de mange delte fløje og meninger.

Så kom snitteren til et Napoli-hold, der kom i en B-holdsudgave, men intet desto mindre gave Midtjylland en mindre lektion i europæisk fodbold. Midtjylland er jo i den usædvanlige situation, at de rent faktisk skal spille europæisk fodbold efter september måned, og det kan allerede nu ses i truppen, hvor en stor del af holdet trækkes med skader. Pione Sisto, Jim Larsen, Johan Dahlin, Petter Andersson, Rilwan Hassan og Kristian Bak for at nævne de første. 

Bortset fra en pæn opblomstring i starten af 2. halvleg må det også være lidt bekymrende for Jess Thorup at se så udkørt et hold imod et Brøndby-hold, der i anledningen var relativt inspireret på grund af Thomas Kahlenbergs retur til startelvan. Inklusiv et småtrist pokalkamp i Roskilde, så har klubben stadigvæk 9 kampe tilbage før vinterpausen, og med et nedadgående humør- og formkurve, så kan november sagtens blive måneden, der bliver stopklodsen for den stabileopblomstring som klubben har haft i snart halvandet år. Derudover vil de sædvanlige profiler Erik Sviatchenko og Pione Sisto givetvis begynde at kigge på tilbud igen - også selvom at deres europæiske præstationer har været af meget svingende kvalitet. 

Sportsligt står FCM foran den vigtigste og måske mest afgørende måned i deres korte og kontroversielle fodboldhistorie. Har klubben en blivende position og stjerne i dansk fodbold, eller vil de ligesom alle andre hold - der ikke hedder FC København - stille og roligt falde fra hinanden igen og synke ned på noget der minder om 3-4 pladsen. Truppen er bredere end i Aalborg og Farum. Men det var ambitionerne og selvbilledet også. Derfor kan det gøre mere ondt end Glen Riddersholm småstrinteri.