Leder: Eriksens gigant-transfer kommer næppe til sommer
Foto: Getty Images
Generelle

Leder: Eriksens gigant-transfer kommer næppe til sommer

Christian Eriksen har været flyvende for både Tottenham og det danske landshold i 2017 - men det store sommerskifte er langt fra sikkert

Fem mål i september og oktober, uafgjort på Estadio Santiago Bernabéu og i sidste weekend en 4-1 sejr over Liverpool på Wembley.

For dem, der har ansvaret for at købe spillere til de allerstørste klubber i Europa, er Christian Eriksens spil i Tottenham det centrale, uanset at hypen omkring den offensive midtbanespiller er stor i Danmark på grund af otte mål i ti VM-kvalifikationskampe.

Så er det spil og det potentiale, man kan få ud af danskeren de næste syv-otte år, nok til at få en af de få superklubber med to-tre gange så stort budget som Tottenham til at købe Eriksen?

Når Tottenhams administrerende direktør Daniel Levy kunne få 400 millioner kroner for backen Kyle Walker, vil han kræve noget nær det dobbelte for danskeren, hvis der skal en handel næste sommer på et marked, der takket være VM vil være endnu mere opskruet end i 2017.

Det er for dyrt for alle andre end de to-tre rigeste klubber i Italien, Paris Saint-Germain, de tre store i Spanien, måske Bayern München, og så de fem rigeste klubber i Premier League, som uanset Tottenhams øjeblikkelige styrke har langt flere penge til spillere end Spurs.

Jeg er tilbøjelig til at sige, at det bliver svært at finde et match til prisen og med den høje topfart, Christian Eriksen ikke har, i hvert fald sammenlignet med dem, der spiller på kanten eller lige bag angriberne i de pågældende klubber.

Det virker mere sandsynligt med en plads på en central midtbane med to holdkammerater et sted som Paris, München eller Milano, eller måske Barcelona, hvilket så igen afhænger af, hvem der er cheftræner. Og vil Christian Eriksen overhovedet væk, mens det fungerer så godt for Tottenham?

Mod et skifte i forlængelse af hypen taler også, at agenten Martin Schoots er af markedets mere afdæmpede typer, der ikke som de store superagenter flytter en hob af spillere rundt i Europa for at høste honorarer.

Den dag, Tottenham begynder at dykke, kan det give mening at søge væk. Indtil da ville jeg fortsat nyde at spille på et af de bedst spillende Premier League-mandskab i årevis, der giver det perfekte ståsted frem mod en VM-slutrunde og endnu et attentat på et engelsk mesterskab.