• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Ole Hoffskov

Köln-boss: Frederik Sørensen har karakter

Köln-boss: Frederik Sørensen har karakter

Frederik Sørensen imponerer i FC Köln og har allerede en stor stjerne hos cheftræner Peter Stöger.

Af Ole Hoffskov

Frederik Sørensen skiftede sidste sommer til FC Köln på en fire-årig aftale, og den danske forsvarsspiller har været inde og ude af holdet i løbet af sin første sæson i tysk fodbold, hvor han også har døjet med et par skader. I alt er det dog blevet til 24 kampe – heraf 22 i Bundesligaen - for ”gedebukkene”, hvilket må siges at være godkendt.

Nu står en ny sæson for døren for Frederik Sørensen og FC Köln, og danskeren har en stor stjerne hos cheftræner Peter Stöger, der er imponeret over, hvad han ser fra den tidligere Juventus-spiller.

- ”Freddy” er en super person. Han har rigtig meget kvalitet, men han imponerede mig særligt, da han gik igennem en periode, hvor han ikke spillede. Her lykkedes det ham at arbejde sig tilbage – på en ny position (som højreback, red.). Det er i perioder med lidt spilletid, at man for alvor får øjnene op for en spillers karakter, og den var stor. Jeg har store forventninger til ham, siger Köln-træneren til Kölner Stadt-Anzeiger.

Hovedpersonen selv har det fint med, at han primært er blevet brugt på højreback, selv om hans foretrukne position er i det centrale forsvar.

- Jeg er midterforsvarer. Men jeg føler, jeg har gjort det godt på højreback, og jeg føler mig komfortabel der. Det er kun en fordel, hvis man som spiller kan spille flere positioner. Frem mod den kommende sæson har vi arbejdet meget med et system med tre forsvarsspillere, og det er vigtigt, vi kan variere, så modstanderne har svært ved at læse os, siger Frederik Sørensen.

Danskeren kunne lige nu have befundet sig i Rio sammen med det danske OL-landshold, men Frederik Sørensen var en af mange, som meldte afbud til DBU.

- Jeg talte med Jörg Schmadtke (Kölns direktør, red.) og Peter Stöger om emnet, og vi besluttede, at det ville være bedst for mig at blive her. Jeg har kun været her i et år, og jeg ønskede ikke at gå glip af 20 dages forberedelse og dermed sætte min plads på holdet i fare. Det forklarede jeg også til DBU, som godt kunne forstå mit argument, slutter Frederik Sørensen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus