• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Joel Kabongo kan få chancen: Må gribe den og holde fast

Den 20-årige forsvarsspiller kan være i Brøndbys startopstilling, når holdet mandag møder Randers FC på udebane.

Af Kenneth Jensen

Selv om det har været en sommer, hvor Brøndby IF har hentet en del nye spillere ind, er der en reel mulighed for, at en af klubbens egne starter på banen, når Superligaen for Brøndbys vedkommende indledes mandag aften med en udekamp mod Randers FC.

Paulus Arajuuri og Hjörtur Hermannsson kan være henvist til bænken til fordel for 20-årige Joel Kabongo ved siden af forsvarsleder Benedikt Röcker.

Den store centerback fra Brøndby har spillet de sidste par testkampe fra start, og han har leveret et fint indtryk, der i hvert fald giver en formodning om, at han er tættere på startopstillingen end nogensinde.

Joel Kabongo har stadig sin Superliga-debut til gode, men han indikerer selv, at den snart kan komme.

- Man kan godt sige, at jeg er tættere på, men der er stadig den her uge (sidste uge, red.), hvor det gælder om at holde fast. Så hvis jeg får chancen, er det om at gribe den og tage den. Indtil videre har jeg kæmpet min chance, og jeg håber, det sker mandag (at han får debut, red.), siger den unge mand til tipsbladet.dk.

Joel Kabongo er et produkt af Brøndbys egen talentudvikling. Han var i efteråret 2017 udlejet til Fremad Amager, hvor det blev til spilletid i landets næstbedste række, og opholdet hos Fremad Amager var med til at give hår på brystet og mod på mere. Målet er nu at spille i Brøndby.

- Som ung spiller handler det om at arbejde hårdt. Der er fire stoppere her, som alle kæmper hårdt for at spille, og der er god konkurrence om pladserne. Men det tror jeg er med til at udvikle mig som spiller. Når man er 20 år, skal man dog ind og spille lidt, for nu er jeg måske ikke så ung mere, siger Kabongo.

Joel Kabongo fortæller, at det vil være en drøm, hvis han på mandag kommer i spil mod Randers.

- Det er noget, jeg altid har set frem mod. Nu har jeg spillet i klubben i mange år, og Superligaen er noget, jeg har kigget på, siden jeg løb rundt på diverse U-hold. Det vil være rigtigt stort for mig, og måske min karriere kan tage fart derfra. Så ja, jeg håber på det og arbejder hårdt hen mod det, siger han.

Den 20-årige forsvarsspiller fortæller, at truppen har bearbejdet afslutningen på sidste sæson, hvor Brøndby var tæt på at vinde det danske mesterskab, men måtte nøjes med sølv.

Superliga

Mere Superliga

Fokus