Video : Tipsbladet
Superliga

Rasmus Jönsson: Har savnet fodboldglæden de seneste par år

Rasmus Jönsson fortæller, at han mistede lidt af fodboldglæden i OB, og at fynboerne brugte ham på en forkert position.

Rasmus Jönsson er tilbage i barndomsklubben Helsingborgs IF efter fem sæsoner i dansk fodbold. Det halve årti var en blandet pose bolsjer for svenskerens vedkommende. Det gik overordnet godt i AaB, som han repræsenterede i tre år, mens de seneste to sæsoner i OB var skuffende med en lille opblomstring i foråret 2017.

Særligt sidste sæson var en stor nedtur for Rasmus Jönsson, der ikke formåede at score et eneste mål for fynboerne. OB hentede svenskeren i 2016 som en stor profil, og han hævede en løn derefter.

Nu forklarer Helsingborg-spilleren, at det ikke altid var lige let at komme op af sengen om morgenen og tage til træning.

- Jeg har haft nogle år, hvor jeg har savnet lidt af glæden ved fodbold. Jeg skal finde den igen. Jeg havde et rigtig godt forår i 2017, og jeg så meget frem til den kommende sæson, men det startede halvskidt, og siden fik jeg problemer med knæet, som gjorde, jeg var ude i fire-fem uger, og så kom jeg ikke rigtig i form.

- Efterfølgende stod det hurtig klart, at vi ikke skulle spille mesterskabsspil, og både klubben og jeg vidste, vi ikke ville fortsætte samarbejdet efter sommerferien, så jeg forstod godt, de ville satse på andre spillere, siger Rasmus Jönsson til Fotbollskanalen.

Han fastslår samtidig, at han ikke var tilhænger af at spille på kanten, som han gjorde en del i OB.

- Det var også en vigtig faktor for mig. Jeg føler ikke, jeg blev brugt rigtigt. Man får ikke det bedste ud af mig ved at placere mig på kanten. Det er også lidt af grunden til, jeg har valgt HIF. De har sagt, at jeg får en mere central rolle som 10'er eller angriber, lyder det fra den tidligere OB-spiller.

Rasmus Jönsson har skrevet kontrakt med Helsingborgs IF for resten af 2018.