Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-spørgsmål: Får Brøndby revanche mod FC Midtjylland?

Hvilke spørgsmål skal vi have svar på i ottende runde af Superligaen? Tipsbladet.dk zoomer ind på runden.

Efter en uge, hvor både FC Midtjylland og Brøndby blev ekspederet ud af Europa og FC København imponerede ved endnu engang at sikre sig et europæisk gruppespil, gælder det igen Superligaen, hvor de tre hold er godt i gang med guldkampen. 

Og netop Brøndby IF og FC Midtjylland tørner sammen i et for begge klubber voldsomt vigtigt opgør, der for taberens vedkommende vil resultere i noget af et pres.

Men også andre ganske interessante kampe er i vente.

Lad os kaste os ud i denne uges Spørgsmål til Superligaen:

Kan Vejle rejse sig i "sæsonens største kamp?"
Vejle Boldklub, der startede sæsonen som et af de friske pust i ligaen er gået helt i stå, når det kommer til at skabe resultater. Det er blevet til bare et point i de seneste fire kampe, og sejren i premiere-runden står fortsat som den eneste. 

Et af de åbenlyse problemer er, at holdet endnu ikke har evnet at holde målet rent i Superligaen, og så nytter det ikke alverden at spille frem ad banen har været ganske positivt at se på. 

Vejle har brug for snarlig oprejsning, for holdet er gledet ned igennem tabellen og ligger inden fredagens udekamp mod AC Horsens nummer 12 - kun to point over Hobro IK på sidste pladsen.

Men netop aftenens kamp er et lokalbrag af de helt store i det østjyske, for striden og rivaliseringen har mange år på bagen. Faktisk er det kamp nummer 100 mellem de to rivaler, og der er både på og uden for banen mere end bare point på spil

AC Horsens kommer med en mere positiv fornemmelse efter udesejren over FC Nordsjælland og har ikke lukket mål ind i de to seneste kampe.

Læs optakter til alle Superliga-kampene - klik her

Kan OB fortsætte flugten væk fra bunden?
Efter seks spillerunder, hvor snakken i og omkring OB havde været centreret endda ret så meget om, at spillet havde været til langt mere end de bare to samlede point på kontoen, kom forløsningen endelig. Sæsonens første sejr blev hentet ude mod Vejle Boldklub, hvilket da også resulterede i en markant jubel hos både spillere og de medrejsende fans.

Men den ene sejr flytter ikke ikke så meget, hvis den kommende kamp ender med et nederlag til de unge boldspillere fra FC Nordsjælland søndag. OB er fortsat en del af bunden i tabellen, og det er derfor uhyre vigtigt, at der bliver fulgt op med endnu en positiv oplevelse i Odense, hvor OB senest hentede 1-1 mod de danske mestre fra FC Midtjylland. 

OB-ambitionerne rækker ind i top 6, og derfor er det bestemt også ved at være tid til at sætte endnu flere sejre ind på kontoen, hvis drømmen ikke hurtigt skal fise ud over Fyn.

Får Esbjerg fB også knækket FC København ?
Da sæsonens første tre spillerunder var afviklet lå oprykkerne fra Esbjerg fB trængt i bunden af tabellen med bare et point på kontoen. Men siden er der pumpet både masser af selvtillid ind i holdet, der ikke har ladet sig mærke af salget af profilen og målscoreren Anders Dreyer.

Esbjerg har nemlig vundet de tre seneste kampe med 1-0 og har forfremmet placeringen til top 6. Defensiven har lukket af, og det enlige mål har derfor været nok til at nedlægge SønderjyskE, Brøndby og senest AaB.

Nu gælder det så FC København, der kommer til Esbjerg oven på den imponerende indsats mod Atalanta, der blev besejret i straffesparkskonkurrence om billetten til Europa League-gruppespillet. 

Det hele endte lykkeligt for københavnerne, men det krævede så også 120 minutters fodbold, der måske kan sidde i benene hos flere af de spillere, som manager Ståle Solbakken giver genvalg søndag. 

Men vil det igen være nok for Esbjerg fB at stille sig dybt mod et FC København-hold, der har så mange offensive stærke kræfter og vil indhylde hjemmeholdet i et gevaldigt pres?

Læs optakter til alle Superliga-kampene - klik her

Får Brøndby en vigtig revanche mod FC Midtjylland?
Med fire runder tilbage af Superliga-sæsonen er Brøndby IF fem point foran nærmeste forfølger i tabellen - nemlig FC Midtjylland. Brøndby IF må nøjes med et point ude mod ærkerivalerne fra FC København, mens FC Midtjylland høster tre point i spillerunden. 

Med tre runder tilbage er afstanden dermed minimeret til tre point mellem de to tophold inden guldbraget på et totalt udsolgt Brøndby Stadion, hvor hjemmeholdet med en sejr kan skyde det længe ventede mesterskab til Brøndby - festen er mere eller mindre klar. Med syv minutter tilbage af kampen, hvor målene er udeblevet, punkterer FC Midtjyllands Bubacarr Sanneh festen med scoringen til 1-0, der sikrer FC Midtjylland de tre point, der udligner Brøndbys føring. 

Resten er historie - en som Brøndby-fansene absolut vil glemme, og en som FC Midtjylland-fansene elsker. 

Begge hold er røget ud af Europa League torsdag aften, og der er i den grad brug for oprejsning hos begge. Men ud fra den nyligt skrevne historie er det i den grad Brøndby, der jagter revanchen.

For at give opgøret endnu mere krydderi kan der tillægges de seneste dages drillerier om billetsalg til udebane-afsnittet og ikke mindst FC Midtjylland angivelige bud på Brøndby-profilen Simon Tibbling.

Det bliver hedt på Brøndby Stadion søndag aften.