Video : Tipsbladet
Superliga

Bo Henriksen forklarer snedig plan: Det var min idé med Brian Priske

Bo Henriksen ville hyre Brian Priske som cheftræner for selv at blive sportschef på fuldtid. Planen kiksede.

Det var Bo Henriksens idé at finde sin egen afløser som cheftræner i AC Horsens, så han selv kunne hellige sig jobbet som sportschef i klubben på fuldtid.

Det siger AC Horsens-manageren til Ritzau, efter at Brian Priske tidligere tirsdag fortalte til Horsens Folkeblad, at han i sommer afviste at blive cheftræner i AC Horsens.

- Det kan man roligt sige, at jeg kender til, for det var sådan set min idé. Vi har igennem et års tid kigget på, hvordan vi kan optimere vores setup.

- Jeg er jo både sportschef og træner, og i rollen som sportschef har jeg været med til at sælge spillere for op mod 50 millioner kroner i de sidste fire år. Det har krævet meget tid, og vi skal stadigvæk levere resultater, og derfor skulle vi se, hvordan vi kunne optimere begge dele.

Læs også:Brian Priske afslører: Jeg afviste AC Horsens i sommer

- Så vi så på, hvordan jeg kunne få tid til stadig at være begge dele, eller om vi skulle dele det op og have Brian Priske ind, siger Bo Henriksen.

Bestyrelsen var med på Bo Henriksens idé om at hente Priske ind på trænerposten, og parterne var ifølge Henriksen tæt på en aftale.

- Vi var langt i processen med Brian Priske og havde mange samtaler, og det så ud til at kunne lade sig gøre efter at have haft en fin dialog med FC Midtjylland.

- Men klog som Claus Steinlein (FCM-direktør, red.) er, så lykkedes det ham at overbevise Brian Priske om at blive, siger Bo Henriksen.

Læs også:FCM-stopper missede skifte: Det nytter ikke at være sur og tvær

Brian Priske siger til Horsens Folkeblad, at han fulgte sin mavefornemmelse og derfor sagde nej til cheftrænerjobbet.

I stedet valgte AC Horsens at opruste organisationen med to støttefunktioner til Bo Henriksen, så han stadig har tid til både at være cheftræner og sportschef.

- Vi valgte i stedet at få Mikkel Jespersen ind til at hjælpe med spillerrekruttering og scouting, og Thomas Kortegaard er kommet ind omkring trænerteamet, så nu har vi optimeret på en anden måde.

- På den korte bane er vi derfor absolut ikke på jagt efter en cheftræner. Vi har fået et flot setup. Jeg elsker at være sportschef, og jeg elsker at være fodboldtræner, og jeg har fået meget tid til at bruge mine kompetencer inden for begge dele med det nye setup, siger Bo Henriksen.

/ritzau/

Læs også:FCM-stopper: Jeg drømmer om at spille for Liverpool

Læs også:Brian Priske savner stærkere bredde efter åreladning i FCM-truppen

Læs også:Dal Hende sendte Dyhr på bænken: Jeg var også den unge engang