Video : Tipsbladet
Landshold

Sådan kommer Danmark til EM: Vejen er banet for landsholdet

Danmark tog et vigtigt skridt på vejen mod EM, da holdet vandt 1-0 over Schweiz lørdag. Tipsbladet.dk forklarer, hvordan Danmarks vej til EM-slutrunden ser ud.

Danmark fik lørdag aften besøg af Schweiz i EM-kvalfikationen, og her løb danskerne med en vigtig sejr, efter at Yussuf Poulsen scorede kampens første og eneste mål kort før tid.

Den sejr gør det danske landsholds vej til EM noget nemmere, og Danmark kan helt selv afgøre det i de to resterende kampe, hvor Danmark skal møde henholdsvis Gibraltar og Irland i midten af november.

Efter Danmarks sejr over Schweiz er stillingen i EM-kvalfiikationens gruppe D således:

Og den danske vej til EM er ganske simpel.

Danmark skal nemlig blot bruge fire point for at sikre, at de ender på enten første- eller andenpladsen i puljen. Dermed kan Danmark nøjes med ét point, når de gæster Irland, såfremt de vinder over Gibraltar i Parken først.

Det kan også blive endnu nemmere for Danmark, hvis Schweiz taber til Irland tirsdag. I så fald skal Danmark blot bruge to point til at sikre sig en billet til EM-slutrunden.

Hvis Danmark taber til både Gibraltar og Irland
Hvis Danmark taber til både Gibraltar og Irland, mens Schweiz overhaler dem i gruppen, og landsholet dermed ikke kvalificerer sig direkte til EM, er det også fortsat muligt. Danmark vandt som sin gruppe i Nations League-gruppe, så hvis Irland og Schweiz ender på de to første pladser i efteråret, venter der to afgørende kampe for Danmark i foråret.

Her skal Danmark og tre andre lande i givet fald dyste om én plads ved slutrunden. Først i to semifinaler, hvorfra vinderen går videre til finalen om den ene billet.

Se en længere forklaring af Nations League-omvejen i videoen i toppen af denne artikel.

Læs også:Schweizere måber over Schmeichel: Han spillede med seks hænder

Læs også:Eriksen efter schweizisk påstand: Det var med vilje

Læs også:Imponeret Peter Schmeichel: Kasper arbejder virkelig, virkelig hårdt

Læs også:Cornelius ærgrer sig over dansk angrebsspil: Det blev tit noget rod

Læs også:Hareide ånder lettet op: Kasper er verdensklasse og redder os