EM

Hørte ikke racisme-råb - landstræner skyder på engelske fans: Uacceptabelt

Den bulgarske landstræner afviser at have hørt de bulgarske fans' racistiske råb mod engelske spillere - til gengæld angriber han de engelske fans' opførsel.

Racistiske gloser fløj gennem luften, da det engelske landshold mandag aften tog et gevaldigt stort skridt i retning af EM ved at knuse Bulgarien med 6-0 på udebane. De ubehagelige gloser kom fra hjemmeholdets fans og var rettet mod flere engelske spillere.

Kampen blev to gange afbrudt inden pausen på grund af de markante ytringer, og de engelske spillere kunne i princippet have forladt banen og nægtet at gennemføre kampen. I stedet gav det hjemmeholdet en lektion i skarphed foran mål og bragede boldene i kassen.

Episoderne kommer uden tvivl til at få et efterspil, da UEFA højest sandsynlig kommer til at åbne en sag mod bulgarerne.

Efter kampen var den bulgarske landstræner Krasimir Balakov dog uforstående over, at temaet pludselig handlede om racisme. For han havde ikke bemærket ytringer af den karakter fra hjemmeholdets fans. Til gengæld pegede han fingre af den store gruppe medrejsende engelske fans.

- Personligt hørte jeg ikke ytringerne.

- Jeg så, at dommeren stoppede kampen, men jeg bliver også nødt til at sige, at når det kommer til opførsel, handler det ikke kun om de bulgarske men også om de engelske, der der piftede og råbte under den bulgarske national-melodi.