Video : Tipsbladet
Superliga

Pyro-bøder efter derby: Brøndby skal betale det dobbelte af FCK

Både Brøndby IF og FC København må til lommerne, fordi klubbernes fans affyrede pyroteknik under derbyet den 6. oktober. Brøndby skal betale 150.000 kroner, FCK 75.000.

Det bliver en dyr omgang for Brøndby IF og FC København, at ingen af klubberne formåede at holde deres fans fra at smugle fyrværkeri med ind til derbyet i begyndelsen af oktober. Fodboldens Disciplinærinstans har netop idømt begge klubber bøder.

Mens Brøndby skal betale 150.000 kroner, slipper FCK med det halve, 75.000 kroner. Forklaringen er, at instansen har straffet Brøndbys fans betydeligt flere gange det seneste år. Den skriver i sin kendelse:

Læs også:SønderjyskE fanget af ulykke: Ved ikke, om vi når til Brøndby til kampstart

- Instansen bemærker, at det i Brøndby IF’s tilfælde er den 17. indberetning, instansen sanktionerer indenfor de seneste 12 måneder i relation til overtrædelse af ”Cirkulære om sikkerhed og orden på stadions”, der kan tilregnes Brøndby IF.

For FC Københavns vedkommende er det "kun" sjette gang inden for det seneste år.

Læs også:Maxsø inden pokalkamp: Man kan tydeligt mærke fremgangen

Begge klubber har nu to uger til at se nærmere på kendelserne og appellere dem, hvis de mener, at det er nødvendigt. Ellers står bøderne ved magt.

Til grund for kendelserne ligger dommer Jørgen Daubjerg Burchardts indberetning af kampen. Han har noteret, at Brøndbys fans tændte pyroteknik både før og under kampen, mens FCK's kun gjorde det undervejs. Til gengæld kastede en tilskuere også et kanonslag, der eksploderede tæt på en kontrollør.

De to hold mødes igen den 1. december til årets sidste derby.

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Læs også:FCK-talent kan få dansk pas inden for kort tid: Drømmer om landsholdet

Læs også:Ny skade i FCK-truppen: Bendtner og Thomsen får chancen