Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-komet med på fornem liste: Fedt at være i selskab med Ansu Fati

Mohamed Daramy er i år med The Guardians liste over de 60 største talenter i verden fra årgang 2002, og det er noget, der gør FCK-kometen stolt.

For nyligt offentliggjorde den store engelske avis The Guardian sin årlige liste med 60 af de største talenter i verden - i år fra årgang 2002 - og med på listen er blandt andre den 17-årige FCK-komet Mohamed Daramy, der gør navne som Ansu Fati og Eidur Gudjohnsens søn Andri Lucas Gudjohnsen selskab.

Sidste år scorede Mohamed Daramy i en alder af 16 år og 263 dage sit første mål for FC København i en pokalkamp mod Viby, og det gjorde ham til den yngste målscorer i klubbens historie. Siden har offensivspilleren gjort yderligere fremtskridt, og så sent som torsdag aften blev han dobbelt målscorer, da FCK ekspederede FCN ud af pokalturneringen med en 4-1-sejr.

The Guardian får hjælp af en række journalister rundt om i verden til at finde frem til de 60 navne, og Mohamed Daramy er blevet udpeget af journalisten Michael Yokhin.

Læs også:FCK-talent kan få dansk pas inden for kort tid: Drømmer om landsholdet

- Jeg tænkte: "Shit" og sådan noget der. Der var mange, der sendte det til mig. Jeg havde ikke set det, før folk sendte det til mig. Det var rigtig fedt at se ens navn på listen. Det er fedt at være på så stor en liste med så mange unge talenter som Ansu Fati, siger Daramy til tipsbladet.dk med henvisning til den 17-årige FC Barcelona-spiller, der allerede har optrådt syv gange for førsteholdet.

FCK-spilleren vil nu gøre alt for at bevise, at han er berettiget til en plads på den ansete talentliste.

- Selvfølgelig tænker jeg på det. Det er rigtigt stort, at jeg er med på sådan en stor liste med alle de bedste 02'ere i verden. Det giver mig bare mere blod på tanden, og så udvikler det mig måske lidt bedre. Jeg skal jo ikke stoppe med at forbedre mig nu, siger Mohamed Daramy, der har fået mange skulderklap af holdkammeraterne i FCK.

Læs også:FC København-komet med på anset talentliste

- De har sagt tillykke og sådan noget. De har været rigtig søde mod mig.

Tidligere har danske talenter som Mads Bidstrup, Victor Jensen, Jens Odgaard, Jacob Bruun Larsen og Mikkel Duelund været med på The Guardians liste. 

Læs også:FCK-veteran: Det værste var at bo på tredje sal med krykker

Læs også:Nicolaj Thomsen: Det har ikke klikket på samme måde som i AaB

Læs også:FC København forlænger med Mohamed Daramy