Video : Tipsbladet
Superliga

Jan Bech Andersen: Inden for fem år skal Brøndby kæmpe med om mesterskabet

Selv om økonomien er dårlig, er Jan Bech Andersen bestemt, når det kommer til det sportslige: Brøndby skal kæmpe med om mesterskabet snart, lyder det.

Det har været nogle travle dage for Superliga-klubben Brøndby IF og ikke mindst for ejer Jan Bech Andersen, der også er bestyrelsesformand i klubben. Nu har Børsen så talt med Jan Bech Andersen, og der er flere interessante ting, der kommer frem.

Ejeren har i den seneste tid skullet forholde sig til rygter om, at andre er klar til at investere. Jan Bech Andersen har blandt andet bekræftet, at han kigger efter en medinvestor, hvis den rigtige byder sig til - det gjorde han over for Børsen onsdag - og så har han afvist, at han har ført dialog med Red Bull-ejer Dietrich Mateschitz, der ifølge InsideBusiness har vist interesse for at købe sig ind i Brøndby.

Samtidig har Brøndby IF udsendt flere selskabsmeddelelser de seneste dage. Senest med meddelelse om, at selskabet står til et minus på 20 til 30 millioner kroner for 2020, ligesom man nu først forventer økonomisk ligevægt i 2022. Og at man justerer de strategiske forventninger, så de frem til 2023/24-sæsonen hedder top tre i Superligaen.

Jan Bech Andersen fortæller, at han er ærgerlig over, at der ikke er bedre styr på økonomien i klubben, men han har ikke i sinde at trække sig fra Brøndby i den nærmeste fremtid.

- Der er ingen tidshorisont. Det allervigtigste er at få klubben endegyldigt vendt. Sportsligt har vi fået det vendt, og kommercielt er vi godt på vej. Nu skal vi tage de næste skridt og kigge opad. For mig er der ingen udløbsdato på det her. Det handler om at gøre klubben stærkere og stærkere, siger Jan Bech Andersen til Børsen og forklarer efterfølgende, at han tror på, at man sportsligt kan byde sig til i de kommende år:

- Men selvfølgelig er det ikke godt nok, at økonomien ikke er bedre. Det skal den nok blive, og inden for fem år skal vi meget gerne kunne kæmpe med om mesterskabet. Brøndby eksisterer også om ti år, og det bliver kun bedre.

Jan Bech Andersen har før aktieemissionen, der sættes i gang nu, 73,6 millioner kroner til gode i Brøndby IF (pr. 31. december 2019). Penge, han har lånt selskabet. Torben Bjørn Chrsitensen har 18,8 til gode. De to har allerede lovet, at gælden skal konverteres til aktier i forbindelse med den forestående emission. Problemet for klubben er bare, at man så allerede har brugt over halvdelen af de mulige 156 millioner kroner, som emissionen kan indhente, på at betale gæld af.

Brøndbys ejer har forlænget sin støtteerklæring, så den løber frem til til september 2021.

Læs også:Brøndby offentliggør "CVs" og nøglemedarbejderes løn

Læs også:Brøndby har sikret sig over 100 millioner: Det skal pengene gå til

Læs også:Brøndby justerer målsætningen og forventer nyt millionunderskud i 2020

Læs også:Har lånt flere penge af Jan Bech: Brøndbys gæld er steget med 25 millioner

Læs også:Sulten Erceg: Vil give alt for, at vi leverer et godt forår

Læs også:CV vil have Ercegs karriere på rette køl hos Esbjerg

Læs også:Jan Bech Andersen åbner op for en medinvestor i Brøndby

Læs også:Ekspert: Red Bull køber fodboldhold for at sælge drikkevarer og tjene penge