Video : Tipsbladet
Superliga

FCM sender medarbejderne hjem: Vi er dybt berørte af krisen

Også FC Midtjylland har sendt de fleste af klubbens ansatte hjem uden arbejde, men med fuld løn.

Tidligere på ugen fortalte flere klubber til tipsbladet.dk, at de afventede, hvordan de kunne gøre brug af regeringens hjælpepakker til økonomisk trængte virksomheder. Det tyder på, at de har fået svar på netop det.

I dag, fredag, fortæller en række Superliga-klubber, at de har sendt de fleste af deres ansatte hjem. Uden arbejde, men med løn. FC Midtjylland har også bedt de fleste medarbejdere om at blive hjemme og ikke arbejde.

Læs også:FC Nordsjælland sender en del ansatte hjem: Arbejdspladser er truede

De enste, der fortsætter på jobbet, er "et lille beredskab af medarbejdere samt Superliga-truppen," som FCM skriver. Spillerne selvtræner dog.

- Vi er dybt berørte af den globale krise, som rammer alle i øjeblikket. Som klub er vi glade for opbakningen fra vores medarbejdere, frivillige, fans og samarbejdspartnere, men der er også grund til at rose arbejdet fra regeringen og det danske sundhedssystem. Vores tiltag handler om ansvarlighed og rettidig omhu, for vi ønsker brændende at sikre vores klub samt de ansatte og deres familier, siger FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein.

Læs også:Klubber vil søge penge hos regeringen: Kan betyde, vi ikke drejer nøglen om

De ansatte er sendt hjem på ubestemt tid fra på mandag. Superligaen er ligeledes suspenderet på ubestemt tid.

- Det giver naturligvis ændringer i den måde, vi normalt agerer på som klub, men vi beder om alles forståelse i en svær tid for os alle. Vi er med sikkerhed 100 procent klar, når der igen fløjtes op til topfodbold i Danmark, siger Claus Steinlein.

Forleden sendte FC Nordsjælland sine medarbejdere hjem. I dag har AC Horsens, AaB og AGF også alle sendt en lang række medarbejdere hjem.

Læs også:Klubboss: Vi kan klare os uden tv-penge i kort tid - men ikke helt undvære dem

Læs også:Klubberne er uenige: Én mand kan ende med at udpege nedrykkere

Læs også:10 danske klubber protesterer nu mod sæson-afslutningen