Video : Tipsbladet
Premier League

Corona-krise i Premier League: Har satset tæt på hele butikken

Hvordan klarer de 20 Premier League-hold den tvungne corona-pause? Tipsbladet.dk ser her nærmere på Bournemouth.

I Tipsbladet.dk's nye serie om, hvordan corona-krisen i den grad gør ondt på Premier League-klubberne, er vi kommet til nummer 18 i tabellen - Bournemouth.

Sportsligt
Eddie Howe vil gerne have sit hold til at spille frisk til, og med Ryan Fraser, Callum Wilson, Harry Wilson og Joshua King på holdet kunne man forvente en pæn portion scoringer. Men Bournemouth har i år sværere ved at skabe chancer, og det giver dyb bekymring, at nyindkøbene sidste sommer ikke for alvor har slået til. Så en dårlig afslutning på sæsonen 2018/19 er gledet over i dårligere resultater hjemme og det samme skydetelt på udebane, og det sætter Bournemouth i en ubehagelig situation i bunden, hvor man nu har tid til at bestemme sig for, om man skal spille til eller forsøge at skærme defensiven bedre.

Økonomien
Bournemouth var nær afgrunden for to årtier siden, og klubben har skaleret indkøbene kraftigt op det seneste år eller to. Det er giftigt, at resultaterne ikke følger med i år, for som mange Championship-hold kan bevidne, er det særdeles skidt at rykke ned med en dyr spillertrup.
Russiske Maxim Demin hører ikke til i den rigeste halvdel af Premier League-ejere, og man tabte 27 millioner pund på regnskabet for 2018/19. Anfører Simon Francis har været inde på, at spillerne bør afgive en procentdel af deres løn for at holde klubbens øvrige ansatte i jobbet, og klubben har taget initiativ til at hjælpe svage borgere i nærområdet i den svære situation, coronavirussen har skabt.

Læs også:Sådan rammer coronaen Premier League: Aston Villa

Hvis der ikke spilles flere kampe
Så er Bournemouth enten nede i Championship eller spiller i en Premier League med 22 hold i 2020/21. Bournemouth har al grund til at håbe på, Premier League begynder igen, når man kun er under stregen på målscoren.

Hvis man ikke får tv-penge
Pyha, det er ikke rart at tænke på. Bournemouth har satset tæt på hele butikken på at købe spillere for at blive i Premier League, og det bliver en meget dyr omgang, hvis man både rykker ned og går glip af flere hundrede millioner kroner i tv-penge. Situationen er alvorlig, selvom der ikke er nogen grund til at tro, Maxim Demin og hans mindretalsinvestor ikke kan holde klubben oven vande. Man kan blot se fordelingen her for neden – tv-pengene fylder ekstremt meget for en relativt lille klub som Bournemouth.

Stats
Matchday: 4%
Sponsorer: 9%
Tv-indtægter (kun PL): 87%
Spillerlønninger: 450-500 mio kr.
Boldbesiddelse: 46,3% (15)
Afslutninger: 10,2 (18)
Afslutninger imod: 15,6 (19)
Bedste spiller: Harry Wilson

Læs også:Spiller sigtet for spiritus-kørsel i golfbil - brød corona-karantæne

Placering: 18
Bournemouth er under stregen på dårligere målscore end Watford og West Ham
Form før nedlukningen: 3 point i 5 kampe

Næste fem PL-kampe
Crystal Palace(hjemme)
Wolverhampton (ude)
Newcastle (hjemme)
Manchester United (ude)
Tottenham (hjemme)

Kontraktfri spillere 1. juli
Målmænd:Artur Boruc
Forsvar: Jack Simpson, Charlie Daniels, Simon Francis
Midtbane: Ryan Fraser, Harry Wilson (leje), Jordon Ibe, Andrew Surman
Angreb: Ingen

Krisestemning: 5 (af 6)

Læs også:Fire storklubber hjælper konkurrenter med 150 millioner kroner

Læs også:Sådan rammer coronaen Premier League: Norwich

Læs også:Spillerne i traditionsklub går ned i løn og sikrer 272 ansatte