Video : Tipsbladet
Superliga

Arbejdernes Landsbank-direktør: Det er forkert at tage til Dubai

Arbejdernes Landsbank er ikke tilhænger af, at FC Midtjylland tager til Dubai på træningslejr, men det var ikke et kardinalpunkt i forhold til sponsoratet.

Arbejdernes Landsbank har tegnet et hovedsponsorat i FC Midtjylland, og de kommende fire år vil bankens logo være på midtjydernes spillertrøjer. Superligaens tophold har kaldt sponsoraftalen for "historisk stor".

- Vi føler, at vi har rigtig meget til fælles med FC Midtjylland, lød det fra Arbejdernes Landsbank i pressemeddelelsen.

Det er dog ikke alle værdier, FC Midtjylland og Arbejdernes Landsbank ser ens på. Banken bryder sig ikke om, at FC Midtjylland stadig tager på træningslejr til diktaturstaten Dubai. Noget, FC København og Brøndby IF også tidligere har gjort, men nu har droppet.

Tipsbladet.dk satte i februar et stort fokus på FC Midtjyllands rejser til Dubai, og Nicholas McGeehan, der er Human Rights Watch' tidligere udsendte i landet, og som i dag er selvstændig analytiker og forsker med fokus på menneskerettigheder i Den Persiske Golf, fastslog blandt andet, at FC Midtjylland er med til at opretholde et system, der mishandler mennesker

Læs også:Ekspert: FCM er med til at opretholde et system, der mishandler mennesker

Det er en problematik, Arbejdernes Landsbank ikke lukker øjnene for.

- Jeg synes, det er en forkert beslutning at tage til Dubai, og jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke forstår, at man stikker foden ned i den rævesaks, men det er ikke mig, der driver FC Midtjylland. Det er en beslutning, de har taget, og den forstår jeg ikke. Men der er altid ting, man ikke er enige med klubber i, og sådan skal det også være. Hvis FCM kiggede på, hvordan vi arbejder i Arbejdernes Landsbank, er der sikkert også ting, de ville gøre anderledes, siger Peter Froulund, der er Branding- og Kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank, til Mediano.

Han fastslår, at FC Midtjyllands Dubai-rejser dog ikke er nok til, at Arbejdernes Landsbank ikke vil samarbejde med klubben, og derfor tøvede banken ikke med at sætte sin signatur på et sponsorat. 

- Det, man skal gøre op med sig selv, er, om det er et kardinalpunkt, og hvis man skal være lidt kæk, kunne man jo spørge de fans, som ikke mener, man kan gå ind i en klub, der tager til Dubai, om de selv boykottede den klub, de er fan af, dengang de tog til Dubai. Det gjorde det ikke. De påvirkede og gik ind i en dialog, og hvis FCM vil høre på mig, vil jeg da også sige, at jeg synes, de skal vælge et andet sted, siger Peter Froulund og tilføjer:

Læs også:Gennemhuller FC Midtjyllands forklaring: Det er ret svagt

- Det kan være, de ikke gør det, og så må vi gøre op, om det er dealbreakeren i forhold til, om vi kan være i FC Midtjylland eller ej. Og det korte svar er, at det er det ikke lige nu. Men det betyder ikke, at vi understøtter beslutningen.

I et interview med Herning Folkeblad i december sidste år forklarede FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein, hvorfor klubben bliver ved med at tage til Dubai, selv om flere andre klubber har valgt andre destinationer i respekt for menneskerettighederne.

- Vi har sikret os, at det hotel, vi bor på, overholder alle internationale regler og konventioner. Det var afgørende for os, og det er vi blevet sikret gennem vores samarbejdspartner, sagde Steinlein til avisen. 

Læs også:FCM-spiller om Dubai: Man kan ikke forvente, spillerne siger fra

Læs også:Kritiserer FCM's forbindelse til regime: Har man lyst til det?

Læs også:FCM var kunder hos kritiseret regime: Det viser, at der er problemer overalt

Læs også:FC Midtjylland-profil: Jeg vil snakke med ledelsen om Dubai-tur

Læs også:Danske klubbers penge ender i hænderne på formodede krigsforbrydere

Læs også:Superliga-klubber svarer på Dubai-kritik: Det gør indtryk på os