Video : Tipsbladet
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: En skam de vilde dramaer forsvinder

Vi fik sagt farvel til Hobro mandag aften i Superligaen.

Ståle Solbakken og FC København er under maksimalt pres i Superligaen for tiden.

Klubben fra den danske hovedstad tabte søndag aften med 2-4 hjemme til AGF, og nu ligger FCK blot nummer tre i dansk fodbolds bedste række.

Modsat tidligere år er tredjepladsen ikke garanteret en plads i Europa, da pokalturneringen er blevet vundet af SønderjyskE, og dermed er det altså et FCK-hold under maksimalt pres.

Og mandag aften sagde Superligaen farvel til Hobro IK, der følger Silkeborg IF og Esbjerg fB ud af landets bedste række

Her er, hvad vi lærte af Superliga-runden.

Det er virkelig en skam, at man dropper de vilde dramaer

Wow for et drama. Der var chancer, der var mål, der var intensitet og dramatik og til sidst også en hel del, der var langt over stregen. Hvis pulsen lige skulle ned efter opgøret mellem Hobro IK og Lyngby Boldklub, forstår man det i den grad. Det var godt nok ikke for børn.

Hobro IK endte med at rykke ud af Superligaen efter 2-2 i Lyngby i det dramatiske opgør, der bød på tre udvisninger til sidst, og selv om Hobro var bedst mandag aften, tabte man samlet med 4-3 og ryger ud efter en sæson, hvor man også var det 3. dårligste hold set over hele sæsonen.

Det er dog ikke kun Hobro, der ender med at sige farvel til Superligaen. Det gør også de dramatiske playoff-kampe om nedrykning. Men en ny struktur fra næste sæson med 12 hold dropper man de vilde playoffkampe om nedrykning. Slutspillet bliver så seks hold i mesterskabsspillet og seks hold i nedrykningsspillet. 

Og det er virkelig en skam. Der er folk nok, der taler for vigtigheden af 12 hold i Superligaen, men det er svært ikke at blive en smule fodboldforelsket igen, når man ser, hvor meget der bliver investeret i liv eller død-kampene. Kampe, vi ikke længere får.

I 2017 kom FC Helsingør på mirakuløs vis op i Superligaen efter at have slået Viborg over to kampe, og i den efterfølgende sæson skulle der en redning på stregen af Tobias Salquist til, for at SIF kunne sende Helsingør ned efter en 4-3 kamp lige til historiebøgerne. Efterfølgende stemplede Anders Dreyer ind med et hattrick og sendte Esbjerg i Superligaen og Silkeborg i NordicBet Ligaen.

Det er kampe, der står klar i erindringen hos de, der så dem.

Sidste år stod Jesper Rask sine livs kampe, da han reddede Hobro fra nedrykning og i stedet sendte Vejle ned, og Lyngby Boldklub fik samme sæson hævn over Vendsyssel FF, der året forinden havde sendt Lyngby ud.

I år fik vi et voldsomt drama mellem Hobro IK og Lyngby, der faldt ud til de kongeblås fordel.

Underholdningsværdien i de kampe er i top, fordi der er så meget på spil, og derfor er det virkelig ærgerligt, at man ikke længere har sådan nogle kampe på spisesedlen i dansk topfodbold.

Krig om topscorertitlen i Superligaen

Kamil Wilczek, Ronnie Schwartz eller Patrick Mortensen? Alle tre står på 17 scoringer, men førstnævnte kommer ikke til at score yderligere, da han ikke længere er i Superligaen.

Læs også:FCN-træner teaser for nyt stortalent: I skal glæde jer

Dermed ser det ud til, at kampen om at blive målkongen i denne sæson står mellem FC Midtjyllands Ronnie Schwartz og AGF's Patrick Mortensen.

Schwartz fik god hjælp fredag, hvor Evander nådigt lod den tidligere Silkeborg-angriber tage sig af de to straffespark, klubben fik. Han scorede på begge.

Mortensen scorede på et forrygende hovedstød i Parken, hvor AGF vandt med 4-2.

Der er krig om at blive topscorer i Superligaen, og de næste to kampe afgør, om det bliver Schwartz eller Mortensen, der vinder den kamp.

FC København kan misse Europa

For anden gang af to mulige i mesterskabsspillet slog AGF FC København, og med sejren gik David Nielsens mandskab forbi FCK i tabellen. Med to runder igen er AGF et enkelt point foran FCK.

Læs også:Skæbnekamp i vente for Lyngbys stortalent: Der er en verden til forskel

Lige nu må man sige, at der er forskel på de to mandskaber. Mens AGF har hentet 16 point i otte kampe i mesterskabsspillet, har FCK bare hentet seks point. 

FCK kan selvfølgelig sætte trumf på i de sidste par runder og gå forbi AGF, hvis AGF smider point, men lige nu løverne i alvorlig fare for at slutte som nummer tre.

Den tredjeplads giver ikke en billet til Europa-kvalifikationen, fordi pokalturneringen er blevet vundet af SønderjyskE, i stedet skal FCK - hvis holdte ender treer - møde Horsens eller OB i en enkelt kamp om en billet til EL-kvalifikationen næste år. FCK vil have hjemmebane i den kamp.

Men som FCK spiller nu, kan alt ske i sådan en kamp, og deraf må der være stor bekymring. Bliver det eksempelvis AC Horsens, kan tankerne hurtigt ryge tilbgage på opgøret i marts, hvor Horsens vandt 1-0 i Parken.

Læs også:Optakt: Lyngby Boldklub - Hobro IK

Læs også:Superligaen bløder seere: Divisionsforeningen afviser kritik

Læs også:Solbakkens skadesplagede sæson: Vi har formentlig lavet fejl