• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Samarbejdsklub om muligt FCM-opkøb: Spændt på, om vi får en henvendelse

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland pønser angiveligt på at opkøbe en mindre klub. Samarbejdsklubben Skive IK har ikke hørt noget, men formanden er klar til at "se seriøst på det", hvis der kommer en henvendelse.

Af Anders Dehn

De seneste år har FC Midtjylland lejet spillere ud til højre og venstre. Men måske vil klubben samle dem ét sted i fremtiden. Ifølge Ekstra Bladet pønser den på at opkøbe en mindre klub, og i Skive IK er de lydhør, hvis FCM henvender sig. Det siger bestyrelsesformanden til Skive Folkeblad.

Skive, der til daglig optræder i 1. division, er i forvejen en af FC Midtjyllands samarbejdsklubber, og den har unge Sebastian Buch på leje. Der er desuden kun 55 kilometer til Herning, så spillerne behøver end ikke flytte, hvis de skal tilbringe en sæson i Skive.

Læs også:Avis: FC Midtjylland vil opkøbe klub og sikre spilletid til talenterne

Bestyrelsesformand Per Nors siger, at han da er "spændt på, om vi får en henvendelse," og selv om han intet har hørt endnu, vil han være lutter øren, hvis FCM lader høre fra sig.

- Så ville vi sætte os ned og snakke om det. Kom der en seriøs henvendelse, ville vi kigge seriøst på det og tage den derfra. Men indtil videre kører vi vores lille aktieselskab primært ejet af moderklubben, siger Per Nors til Skive Folkeblad.

Læs også:FCM-profilerne sendt i skoven af BS

FC Midtjylland er Danmarks flittigste udlejer af fodboldspillere. Alene i denne sæson har 18 af klubbens spillere været på udleje i en anden klub.

Køber midtjyderne en ny klub, vil det dog ikke være den første søsterklub. Ejer Matthew Benham råder i forvejen over Brentford FC, der har tætte forbindelse for FC Midtjylland. Den engelske klub rangerer dog over FCM i det interne hierarki.

Den ligger desuden aktuelt til playoff om oprykning til Premier League.

Læs også:Ronnie Schwartz på tavlen for FCM-reserver

Læs også:Onuachu kæmper for succes i Belgien: Man skal være skarpere og klogere

Læs også:Sørloth om vildt rygte: Jeg har intet hørt

Superliga

Mere Superliga

Fokus