• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Tidligere Superliga-spiller advarer: Folk på min egen alder er døde af corona

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Mikkel Vendelbo advarer mod at tage for let på for let på coronavirussens effekt. Han kender nogle, som har haft sygdommen, og som siger, det er det værste, de nogensinde har prøvet.

Af Anders Dehn

Forleden døde en dansk SOSU-assistent, der var smittet med coronavirus. Han blev bare 36 år gammel. Det er fire år mere end Mikkel Vendelbos alder, og den mangeårige Superliga-spiller advarer i Skive Folkeblad mod, at man tager for let på virussens følgevirkninger.

Selv hvis man ikke mister livet, kan virussen føre til varige skader på lungerne, og det er især et problem, hvis man lever af at spille fodbold. Så Vendelbo, der i dag er spillende assistenttræner i Skive IK, vil helst ikke have sporten for tidligt i gang igen.

Læs også:Ny Skive-profil skal være spillende assistenttræner

- Nogle siger, coronaen ikke er særlig alvorlig, men der er mennesker på nogenlunde min egen alder, som er døde, og jeg kender nogle, som har haft sygdommen, som siger, det er det værste, de nogensinde har prøvet, siger han til Skive Folkeblad.

Foreløbig er Statens Serum Institut da også klar i sine anbefalinger. Så sent som i forgårs kom TV2 i besiddel af et notat fra instituttet, hvori direktør Kåre Mølbak skrev til partierne i Folketinget:

Læs også:Vraget Silkeborg-spiller rykker til 1. divisionsoprykker

- Der kan desuden være risiko for superspredning ved begivenheder relateret til idræts-og fritidsliv, foreningsliv, efterskoler og højskoler.

Foreløbig er Superligaen, 1. division, hvor Vendelbo og Skive spiller, samt 2. division suspenderet på ubestemt tid. Alle tre rækker håber dog på, at de kan begynde kampene igen i løbet af det sene forår eller forsommeren.

Læs også:Afsløring: Opgiver at spille sæsonen til ende i 2. division

Læs også:Kongecitater fra fortiden: Dansk fodbold ville være fucking miles away

Læs også:Efter statsministerens udmelding: Her er de nye scenarier for dansk fodbold