Mainz rykker tættere på toppen efter sejr over Schalke

Der var ikke spilletid til Pierre-Emile Højbjerg, da Schalke fredag tabte 0-1 mod Mainz.

Pierre-Emile Højbjerg var med på bænken, da 21. runde af Bundesligaen blev fløjtet i gang fredag aften.

Schalke var på besøg i Mainz, og det var et opgør mellem to klubber, der blot var adskildt af tre points og ligeså mange placeringer i tabellen.

Første halvleg var ikke noget at råbe hurra for i forhold til målchancer. Kun et mål faldt der, og det var til hjemmeholdet, der også havde været skarpest i første halvleg. Derfor var stillingen ved pausen også 1-0 efter, at Gaetan Bussmann scorede halvlegens eneste mål i det 33. minut.

I anden halvleg skulle der dog ikke gå længe, før at Schalke var tilbage på sporet. Allerede i det 46. minut ændrede stillingen sig på måltavlen nemlig fra 1-0 til 1-1. Her blev lejesvenden Younes Belhanda noteret for det udlignende mål.

På vej mod et points hver, hoppede Julian Baumgartlinger højest og headede i det 79. minut en 2-1-føring i kassen for Mainz, og lige pludseligt var de altså på sejrskurs.

Schalke formåede ikke at kæmpe sig tilbage fra det sene mål, og dermed rykker Mainz med sejren op á points med Gelschenkirchen-klubben, hvor de nu indtager en delt fjerdeplads. Begge hold kan, hvis resultaterne går imod dem, overhales af både Leverkusen og Mönchengladbach.