RB Leipzig er CL-klar på trods af kontroversielt friparksmål

Yussuf Poulsen og RB Leipzig tog lørdag eftermiddag en 2-1 sejr over Freiburg, hvor gæsterne undervejs scorede et meget kontroversielt frisparksmål. Dermed er de sikre på en plads i Champions League i næste sæson.

RB Leipzig tog lørdag den sjette sejr på stribe i Bundesligaen, da de besejrede Freiburg med 2-1. Timo Werner og Emil Forsberg lavede hjemmeholdets mål. Sejren betyder, at klubben er sikker på at spille Champions League til næste sæson.

Den danske angriber var på spil efter 19 minutter, da han lagde op til Timo Werners føringsmål. Poulsen lavede fine ting i venstre siden, inden han fandt Timo Werner i feltet. Den tyske angriber vendte fornemt rundt og sparkede hjemmeholdet i kassen.

Føringen hold indtil den 66. minut, hvor Freiburg fik udlignet på noget kontroversiel vis. Gæsterne havde fået et frispark et par meter udenfor feltet, men dommeren fløjtede op længe inden, Peter Gulasci i Leipzig-målet var klar. Det udnyttede Vincenzo Grifo, da han køligt lagde bolden over muren og ind den modsatte side af målet.

Ti minutter senere fik RB Leipzig dog muligheden fra ellevemeter-pletten, efter at en Freiburg-spiller havde taget hånden til hjælps i feltet. Svenske Emil Forsberg var sikkerheden selv, og dermed sikrede han hjemmeholdet en 2-1 sejr.

Med sejren er RB Leipzig stadig at finde på tredjepladsen i Bundesligaen, hvor de har ti point ned til Eintracht Frankfurt på fjerdepladsen. Dermed er RB Leipzig klar til Champions League-gruppespillet i næste sæson.