• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Victor Risager

RB Leipzig skifter sportsdirektør

RB Leipzig skifter sportsdirektør, da Ralf Rangnick har fået en ny rolle i Red Bull-koncernen.

Af Victor Risager

Allerede sidste sommer meddelte RB Leipzig, at Hoffenheims cheftræner, Julian Nagelsmann, ville overtage cheftrænertjansen i Leipzig denne sommer, og i den netop overståede sæson har klubbens sportsdirektør, Ralf Rangnick, vikarieret som cheftræner

Men når Nagelsmann tiltræder denne sommer, vender Rangnick ikke tilbage i rollen som sportsdirektør.

Ralf Rangnick, der har været sportsdirektør i RB Leipzig siden 2012, får i stedet en rolle i Red Bull-koncernen, hvor han bliver sportslig leder. Det sker efter på opfordring af Rangnick, meddeler RB Leipzig på Twitter.

I stedet skal Rangnick nu være rådgiver til Red Bulls fire fodboldklubber, RB Leipzig, Red Bull Salzburg, New York Red Bulls og Red Bull Brasil.

Ny sportsdirektør fra Paderborn
Til at erstatte Ralf Rangnick har RB Leipzig hentet Markus Krösche, der kommer til klubben fra Paderborn, hvor han havde samme rolle. 38-årige Krösche har fået en kontrakt indtil 2022.

- Vi er glade for at vi kunne sikre Markus Krösche som vores nye sportsdirektør. Han er den kandidat, Ralf Rangnick foretrækker, og med hans udnævnelse får vi en anerkendt ekspert, fortæller Oliver Mitzlaff, der er Head of Global Soccer i Red Bull-koncernen.

RB Leipzig sluttede den forgangne sæson som nummer tre i Bundesligaen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.