• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Kenneth Jensen

Optakt: Juventus FC - Real Madrid

Optakt: Juventus FC - Real Madrid

Champions League-finalen står for døren, og det bliver et opgør, hvor Real Madrid kan blive det første hold nogensinde, der genvinder Champions League, siden turneringen skiftede i 1992.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 20.45
Spillested: Millennium Stadium, Cardiff
Dommer: Felix Brych, Tyskland
På TV: 3+
Hashtag: #JUVREA #cldk

Holdnyt:

Juventus FC:
For to år siden var Juventus i Champions League-finalen, men dengang måtte holdet med Andrea Pirlo, Carlos Tevez og Paul Pogba sande, at FC Barcelona, der i øvrigt vandt fem turneringer den sæson, var for stor en mundfuld.

Nu får holdet, der fortsat har Massimiliano Allegri i spidsen som træner, så en ny chance, når der igen venter spansk modstand i finalen i form af Real Madrid, der også er forsvarende Champions League-vinder.

Juventus har ikke de tre førnævnte spillere på holdet længere, men klubben har formået at forny sig og finde kvalitet. Miramel Pjanic er en dygtig midtbanespiller, og i angrebet har klubben fået en argentinsk duo i form af Gonzalo Higuain og Paulo Dybala. Højre back Dani Alves har også været en åbenbaring for holdet, der til tider varierer mellem tre og fire i bagkæden.

Juventus vandt sin Champions League-gruppe i sikker stil foran Sevilla og Lyon, og i ottendedelsfinalen blev FC Porto sendt ud, inden FC Barcelona måtte give fortabt mod Juventus-holdet. I semifinalen var det højtflyvende Monaco, der blev sendt ud af Juventus, der endnu ikke har tabt en kamp i turneringen, og i 12 kampe i årets turnering blot har lukket tre mål ind.

Hvis Juventus vinder Champions League-finalen, vinder klubben også 'the treble'. Altså Serie A, Coppa Italia og Champions League, hvilket må siges at være noget af en bedrift, skulle det lykkes.

Real Madrid:
For andet år i træk står Real Madrid i Champions League-finalen, og det gør Zinedine Zidanes mandskab som forsvarende mestre. Klubben kan tilmed glæde sig over at have vundet det spanske mesterskab efter en flot afslutning på sæsonen i Spanien, og nu er der altså en mulighed for at skrive sig i historiebøgerne som det første hold, der vinder Champions League to år i træk - vel at mærke siden turneringen skiftede navn i 1992.

De nykårede spanske mestre er formentlig uden portugisiske Pepe, der ventes at misse kampen med et brækket ribben, og det betyder, at franske Raphael Varane starter i det centrale forsvar ved siden af Sergio Ramos. 

Meldingerne går på, at de to skadede spillere, Dani Carvajal og Gareth Bale, begge bliver klar til finalen, og så får Zinedine Zidane altså en opgave med at finde ud af, om de skal i startopstillingen. Det giver god mening, at Carvajal går tilbage på højrebacken, hvor han er en klasse bedre end Danilo, mens der er mere tvivl om Gareth Bale, der ikke har spillet meget i 2017, og som har en dygtig og velspillende konkurrent i Isco.

Real Madrids vej til Champions League-finalen har ikke været lige så sikker som Juventus', for Zidanes hold blev blot nummer to i gruppen efter Dortmund og lukkede hele 10 mål ind i seks gruppespilskampe.

I knockout-fasen var Real Madrid dog tilbage i den vanlige Madrid-stil, og Napoli, Bayern München og Atletico Madrid er sendt ud på vejen mod finalen.

Nu venter så et møde med Juventus, hvor det er den dyre og dygtige offensiv i Madrid mod den dygtige defensiv i Juventus. På papiret en interessant finale.

Karantæne:
Juventus FC: Ingen
Real Madrid: Ingen

Bud på startopstillinger:
Juventus FC (3-4-3): Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Alves, Pjanic, Khedira, Sandro - Dybala, Higuain, Mandzukic

Real Madrid (4-3-1-2): Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Isco - Ronaldo, Benzema

Profilen:
Det bliver et opgør mellem Juventus' stærke forsvar og Real Madrids stærke angreb, og det kan sagtens ende med at blive et opgør, hvor Juventus via omstilinger vil komme til chancer mod et Real Madrid-hold, der defensivt har begrænsninger. Kan Juventus så udnytte de muligheder? Hold øje med de to wing backs, hvor især Dani Alves i højre har vist, at han fortsat har meget at byde ind med, og den tidligere Barcelona-spiller kan med sin fart og sine gode indlæg ende med at få en nøglerolle i forhold til Juventus' muligheder for at skabe chancer mod Real Madrid.

Vidste du, at..:
Der er mange interessante statistikker og aspekter i kampen. Juventus kan for eksempel blive det niende hold nogensinde, der vinder den hjemlige liga, den store hjemlige cupturnering og den store europæiske turnering. Tidligere har Celtic, Ajax, PSV, Manchester United, Barcelona, Inter, Bayern München og Barcelona gjort det. Barca gjorde det senest, det var 2015.

Et andet interessant aspekt er som sagt, at Real Madrid kan blive det første hold, der genvinder Champions League-trofæet. Men det kommer den spanske klub ikke til, hvis de tidligere Real Madrid-spillere Sami Khedira og Gonzalo Higuain får noget at sige i finalen. De to vil gerne stikke en kæp i hjulet på Real Madrids planer om at genvinde turneringen.

Jo, der er en del interessante historier at følge med i på løradg.

Dom:
Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, om Real Madrid kan genvinde Champions League-bedriften. Den spanske klub vil være motiveret for at vinde turneringen igen, og det er der da også en god mulighed for.

Omvendt virker Juventus-holdet til at være bedre end længe set, og holdet er homogent og arbejder hårdt. Juventus forsvarer sig godt og har i forsvaret spillere, der samtidig er gode til at sætte angreb og omstillinger igang - primært i form af Leonardo Bonucci, der kan slå en lang aflevering som ingen andre forsvarsspiller. Så kan italienerne holde Cristiano Ronaldo fra fadet, kommer de italienske mestre til at have en god mulighed for at vinde trofæet.

For Real Madrid handler det i høj grad om at få sat spillet og få sat Cristiano Ronaldo i scene. Den portugisiske stjerne er det største navn i Champions League-finalen, og han er dødelig, når han får chancer foran modstanderens mål.

Det tegner til at blive en tæt finale, hvor de små ting bliver afgørende. Man skal nok ikke forvente et festfyrværkeri af en fodboldkamp, men det kan sagtens gå hen og ende med et spændende opgør, hvor der skal mere end 90 minutter til for at vinde en vinder.

Tipsbladet.dk tror på, at den ordinære kamp ender 1-1, og at Juventus i den forlængede spilletid løber med det hele. Måske via et mål fra Gonzalo Higuain, der altid har haft det svært i finaler, især når det har været med Argentina. Måske er 2017 året for Higuain.

Superliga

Mere Superliga

Fokus