• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Torsten Kjems Hansen

Uro hos Danmarks EM-kvalifikations-rival: Vi må kunne tale om det

Foto: Getty Images

Der er ballade i kulissen hos det schweiziske landshold, hvor Liverpool-spilleren Xherdan Shaqiri har fravalgt holdet på grund af, at anfører-bindet er givet til Arsenal-spilleren Granit Xhaka.

Af Torsten Kjems Hansen

Liverpool-spilleren Xherdan Shaqiri er officielt ikke med i den schweiziske landsholdstrup i disse dage på grund af, at han holder fokus på at komme tilbage i gear efter skadesproblemer.

Men i Schweiz er temaet omkring årsagen noget anderledes. Her har der i de seneste dage været skrevet og sagt meget om, at den dygtige kantspiller har fravalgt landsholdet som følge af ikke at være blevet valgt som anfører i fraværet af den mangeårige kaptajn Stephan Lichtsteiner.

I stedet valgte landstræner Vladimir Petkovic at udpege Arsenal-spilleren Granit Xhaka som anfører. Frem mod torsdagens 1-1-opgør ude mod Irland blev Shaqiris fravær igen genstand for opmærksomhed, og landstræner Petkovic erkendte, at forholdet til Shaqiri ikke er det bedste. 

Læs også:EM-helts opfordring til danskerne: Køb billet til Euro 2020 og lav en fest

Efter at det schweiziske hold måtte nøjes med det ene point mod Irland og dermed tabte vigtige point i gruppen, hvor holdet ligger nummer tre i stillingen efter Irland og Danmark, blev Granit Xhaka også forholdt situationen omkring Shaqiris fravær. 

- Hvis anfører-bindet virkelig er problemet, må vi sætte os ned og vende det. Vi er voksne nok til at kunne tale om det, siger Granit Xhaka i følge Basler Zeitung og fortsætter:

Læs også:Overvældet af interessen: Over en million vil se EM i Parken næste år

- Hvis han (Shaqiri, red) virkelig har et problem omkring det, giver jeg ham gerne det anførerbind. Det er ikke noget problem og spiller ingen rolle for mig, om jeg har det. Jeg vil gøre alt for holdet, ligegyldigt om jeg er anfører eller ej.

Schweiz møder søndag Gibraltar på hjemmebane i gruppen, hvor Danmark skal forsøge at hente yderligere tre point på udebane mod Georgien. 

Se stillingen i gruppen her:

Læs også:Dansk U21-fan i Udine: Jeg runder min livekamp nummer 100 i sæsonen

Superliga

Mere Superliga

Fokus