• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Bedst og værst: Joronen Europa-helten for FC København

Bedst og værst: Joronen Europa-helten for FC København
Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem FC København og Atalanta.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet.dk i Telia Parken

FC København - Atalanta 4-3 (efter straffespark) (0-0)

Kampens bedste:

FC København:
Mange gode præstationer på flere positioner for FC København. Især Jesse Joronen bør fremhæves for en særlig fin første halvleg, hvor han reddede hjemmeholdet i flere situationer og desuden var rigtig dygtig til at komme ud af målet og agere sweeper. Den finske målmand fulgte op på en god præstation i støvlelandet, og så endte han også som den ultimative dagens mand i skysovs med redningen på Andreas Cornelius' straffespark.

Atalanta:
Atalanta er et blændende og rutineret fodboldhold, men allerede efter få minutter kunne man se, hvem der er stjernen. Alejandro Gomez var den bedste Atalanta-spiller i den første kamp, og det var han også denne torsdag i Telia Parken. Argentinerens teknik og antrit er et niveau over, hvad man normalt oplever på en dansk fodboldbane, og han voldte FCK-defensiven store problemer. Manglede den sidste skarphed i afslutningerne - især i straffesparkskonkurrencen - men var også uheldig med blandt andet et frispark på ydersiden af stolpen.

Kampens værste:
Peter Ankersen var en af banens bedste, da FC København besejrede SønderjyskE i weekenden. Denne torsdag var det ikke meget, der lykkedes for højrebacken. FCK-profilen forærede blandt andet Atalanta en friløber i første halvleg og virkede generelt meget usikker med bolden. Offensivt var Ankersen bedre kørende, men han skal være glad for, han ikke kostede et mål. Et gult kort for film klædte heller ikke FCK-backen.

Kampens detalje:
Et af fodboldens helt særlige øjeblikke er, når én af udeholdets spillere modtager klapsalver fra hjemmepublikummet. Sådan et øjeblik opstod i Telia Parken kort inde i anden halvleg, da Atalanta sendte Andreas Cornelius på banen. Angriberen har fejret mange store triumfer med FC København, og dem glemmer man ikke i hovedstaden, selv om Cornelius i dag havde en stribet trøje på. Det er vigtigt at huske sine helte - og på en måde endte Cornelius jo også med at blive afgørende for FCK i aften.

Apropos helte. En helt vil Ståle Solbakken også altid være i FC København, og det var en flot moment, da han inden straffesparkskonkurrencen opildnede publikum til at lave noget larm. FCK-manageren fik forvandlet nationalarenaen til et lydinferno. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.