• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Oliver Okstrøm

Porto holder liv i håbet med vigtig reducering mod Hradecky og Co.

Foto: Getty Images

Leverkusen gik fra banen med en sejr på 2-1 over Porto.

Af Oliver Okstrøm

Det var et af de opgør, som vakte mest opsigt, da lodtrækningen til Europa Leagues 16/1-finale blev trukket, da Bayer Leverkusen og FC Porto blev sat sammen. 

Her blev det til et opgør, hvor tyskerne på hjemmebane havde et godt resultat på hånden, da de kom foran med 2-0, men med lidt mere end et kvarter tilbage af kampen fik Porto reduceret. Dermed er der sprøjtet masser af spænding ind før returopgøret.

Bayer Leverkusen var kommet foran i kampen efter 29 minutters spil, da et indlæg fra Demirbay ramte Alario ved bagerste stolpe, hvorefter han tæskede bolden i netmaskerne til stor jubel for de tyske fans.

I anden halvleg omsatte Havertz et straffespark til 2-0 efter en lille times spil, og så begyndte det at se rigtig godt ud for Leverkusen.

Men Porto gav som bekendt ikke op, og det lykkedes for Luis Diaz at få skrabet bolden over stregen til 2-1 bag den tidligere EfB- og Brøndby-målmand Lukas Hradecky, som i første omgang parerede et forsøg efter en dødbold - men bolden gik til Luis Diaz, som fik sørget for lidt håb inden turen går til Portugal.

Returopgøret spilles om en uge i Porto.

Superliga

Mere Superliga

Fokus