• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
 • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
  Tilmeld nyhedsbrev
 • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Barcelona, Liverpool og Juventus har brugt flest penge på transfers i år

Barcelona, Liverpool og Juventus har brugt flest penge på transfers i år
Foto: Getty Images

Tre europæiske klubber brugte omkring to milliarder kroner og derover på at købe spillere i 2018. Engelske klubber dominerer top 20.

Af Anders Dehn

FC Barcelona vandt ganske vist det spanske mesterskab i sidste sæson, men skuffede igen i Champions League ved at ryge ud i kvartfinalen. For tredje sæson i træk. Måske har de siddet i klubledelsen og tænkt: "Det skal være løgn."

De har i hvert fald købt spillere ind, der kunne indikere netop det. For Barcelona er den klub, der i 2018 har brugt flest penge på nyindkøb. Derefter følger Liverpool og Juventus. Det viser en ny rapport var talknuserne CIES Football Observatory.

Ifølge tallene skød Barcelona 2,4 milliarder kroner af på spillerkøb, mens Liverpool og Juventus brugte henholdsvis 2,2 og 1,9 milliarder.

Rapporten viser desuden, at engelske klubber fortsat dominerer transfermarkedet. I hvert fald målt på summen af transferbeløbene. Ti engelske klubber er med i top 20, mens englænderne stod for 36,5 procent af forbruget i Europas fem største ligaer.

Det kan i parentes bemærkes, at de samlede transferbeløb i de fem ligaer i England, Italien, Spanien, Frankrig og Tyskland faldt en lille smule i 2018 sammenlignet med 2017: 2,4 procent. Det var dog fortsat det andendyreste transferår i historien for de fem landes klubber med i alt 43,4 milliarder brugt.

Top 10 over flest brugte penge ser ud som følger.

 1. Barcelona: 2,4 milliarder
 2. Liverpool: 2,2 milliarder
 3. Juventus: 1,9 milliarder
 4. Atlético Madrid: 1,6 milliarder
 5. Chelsea: 1,5 milliarder
 6. Monaco: 1,3 milliarder
 7. Real Madrid: 1,2 milliarder
 8. Everton: 1,2 milliarder
 9. Manchester City: 1,2 milliarder
 10. Valencia: 1,1 milliarder

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.