• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

Bombe under 2. division: Det peger mod, at sæsonen bliver aflyst

Foto: FC Helsingør

Jordan Gardner fra FC Helsingør forventer, at sæsonen i 2. division bliver afblæst, eftersom de protokoller, der skal gøre det sikkert at spille Superliga og 1. division, ikke gælder 2. division.

Af Anders Dehn

De havde i forvejen opgivet at spille hele sæsonen til ende i 2. division, men nu ender det måske med, at der slet ikke bliver spillet flere kampe. Det siger i hvert fald formanden for FC Helsingør, Jordan Gardner, til Helsingør Dagblad.

Årsagen er, at Divisionsforeningen har udarbejdet protokoller for, hvordan kampe i Superligaen og 1. division kan afvikles forsvarligt. De protokoller gælder dog ikke i 2. division på grund af økonomi og logistik.

Læs også:Ingen planer om corona-test i 2. division

Derfor, ræsonnerer Gardner, kan man dårligt tillade sig at sende 2. divisionsspillere på banen, hvis de ikke kan hjælpes af de samme sikkerhedsforanstaltninger som spillerne i de to bedste rækker.

- Det peger mod en aflysning af sæsonen i 2. division, når der skabes protokoller for, hvordan man skal teste fodboldklubberne i Danmark, når sæsonen genoptages, men at 2. division ikke er en del af disse planer. Hvis det vurderes, at det er nødvendigt at teste fodboldspillere, for at der kan spilles videre, så sender de vel ikke 2. division på græs, siger Jordan Gardner til Helsingør Dagblad.

Læs også:2. divisionsklub kæmper for at fastholde to stjerner

Protokollerne går blandt andet ud på løbende testning af spillere, trænere og andre personer omkring holdene, ingen fælles omklædning eller spisning og i det hele taget ingen adgang til omklædningsrum, hvilket betyder, at pausesnakke eksempelvis som udgangspunkt skal foregå udenfor.

Divisionsforeningen holdt i sidste uge møde med kulturministeren, hvor den præsenterede protokollerne og foreslog 29. maj som dato for genstarten af Superligaen. 

Læs også:Divisionsforeningen: 1. division starter samtidig med Superligaen

Læs også:Dansk klubboss: Vi kan skimte et lys for enden af tunnelen

Læs også:Tidligere Superliga-spiller advarer: Folk på min egen alder er døde af corona

Læs også:Corona-timeout: Sundhedsministeren skrev hyldestsang til hjerteklubben