• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Lasse Sylvest Mikkelsen

Spartak Moskva afviser racisme-anklager

Spartak Moskva afviser racisme-anklager
Foto: Getty Images

Spartak Moskva er kommet under anklager for racisme, efter de har lagt et billede af nogle af klubbens sorte spillere med en tekst, der har racistiske undertoner.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Spartak Moskva er kommet under anklager for racisme, efter de, på klubbens Twitter-konto, under et billede af nogle af klubbens sorte spillere, skrev; Chokolade, der smelter i solen.

Opslaget blev fulgt op af en video, filmet af forsvarsspilleren, Georgi Dzhikiya, der viste tre mørke spillere under klubbens træning. Det er siden blevet slettet.

I en ny video-besked, afviser den brasilianske angriber, Luiz Adriano, at der er tale om racisme, og sagde at Dzhikiya var som en bror for ham og en klub-legende.

- Jeg elsker dig, min ven. Der er ingen racisme i Spartak, siger han.

Geordi Dzhikiya ærgrer sig også over, at hans video gav anledning til racisme-anklagerne og påstår, at der ikke er racisme på holdet.

- Der er ingen racisme på vores hold, vi er alle brødre, vi er en stor familie, siger han.

Midtbanespilleren Fernando og kantspilleren Pedro Rocha er de to andre spillere, der betegnes som "chokolade" gentager, at der ikke er nogen racisme hos Spartak Moskva.

Fifa tog hurtigt afstand fra Spartak Moskvas Twitter-opslag.

- Som sagt mange gange er enhver form for diskrimination på eller uden for banen uacceptabel og har ingen plads i fodbold, skrev Fifa i en pressemeddelelse.

Rusland er vært for verdensmesterskabet i 2018 til sommer, men umiddelbart ville episoden ikke få nogen konsekvens.

- Med hensyn til håndteringen af ​​denne sag, falder dette under det nationale fodbolds ansvar, tilføjede Fifa.

Antidiskriminerende organisationer, som Fare og Kick It Out har også kritiseret tweetet.

- Racisme er et af de største problemer, som Rusland står over for i det år, hvor de er vært for verdensmesterskabet. Referencer som dette viser, hvordan nogle minoriteter ses af nogle i landet, sagde Fare-chef Piara Powar.

I september blev Liverpools nigerianske angriber, Bobby Adekanye, udsat for racistiske tilråb fra Spartak-tilhængere i Moskva under en Uefa Youth League-kamp.

Den europæiske fodboldsforbund, Uefa, straffede dengang Spartak ved at lukke deres akademi-stadion for tilskuere til den efterfølgende kamp i Uefa Youth League, hvilket efterlod 500 pladser tomme.

Spartak-forsvarsspiller, Leonid Mironov, er derudover også blevet anklaget for at ytre sig racistisk over for Liverpool-angriberen Rhian Brewster.

Den påståede hændelse fandt ligeledes sted under en Uefa Youth League-kamp på Prenton Park i december, som Liverpool vandt 2-0.

Uefa sagde, at sagen vil blive behandlet af kontrol, etik og disciplinær-udvalget, men endnu er der ikke kommet en dato for høringen.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus