Sporting vinder pokalfinale efter straffedrama

Efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence sikrede Sporting sig den portugisiske pokaltitel mod FC Porto.

Der var revanche at kæmpe for, da Sporting og Porto lørdag aften tørnede sammen i den portugisiske pokalfinale. I hvert fald for Sporting, der sidste år måtte se sig slået med 2-1 i finalen til Aves.

Også Porto havde dårlige minder fra turneringen. I 2016 tabte de nemlig til Braga i finalen.

Sporting vandt turneringen i 2015, mens Porto inden årets finale ikke havde vundet pokalen siden 2011. Derfor var det to sultne hold, der gik på banen på Estádio Nacional i Algés. Sporting sluttede desuden sæsonen på tredjepladsen i ligaen - 11 point bag Porto, der lige nøjagtig måtte se sig slået af Benfica med 87 point.

Kampen startede bedst for Sporting. For selvom Porto havde bolden mest, var det Marcel Keizers mandskab, der nåede frem til flest chancer. Alligevel var det Conceicaos Portomandskab, der kom først på tavlen. Efter 41 minutter bragte klubbens topscorer Tiquinho Soares nemlig sit hold foran.

Men føringen holdt kun fire minutter. For kort før pausefløjt sendte modstanderholdets topscorer Bruno Fernandes et kanonskud fra kanten af feltet og direkte over i modsatte side af målet. Dermed kunne holdene gå til pause med 1-1 på tavlen.

Efter pausen satte Porto sig fuldstændig på kampen. Men til trods for stormløbet mod Sportings mål endte det 1-1 efter 90 minutter. Det betød forlænget spilletid. Her var det igen Sporting, der lagde bedst fra land. Efter 101 minutter bragte Bas Dost nemlig Sporting foran med 2-1, da han nåede frem til et frispark, som fløj på tværs af feltet.

Det lignede længe, at det ikke ville lykkes Porto at redde kampen i straffespark, men dybt inde i overtiden af den forlængede spilletid sendte Felipe et udlignende hovedstød i kassen og sikrede dermed holdene en straffesparkskonkurrence.

Her blev det Sporting, der trak det længste strå, da Fernando brændte det afgørende spark for Porto.

Dermed vinder de pokalturneringen for første gang siden 2015.